– Voldsom respons

Publisert Sist oppdatert

– Dette går over all forventning. Vi gleder oss til å komme ordentlig i gang med salget.

Dette sier Mathis Grimstad, administrerende direktør i Stor-Oslo Eiendom. Han kan konstatere at selskapets kombinerte bolig- og kontorprosjekt i Sørkedalsveien går mot suksess – og det før bygningsarbeiderne er i gang.

Les også: Vil endre plan- og bygningsloven

Les også: 2-0 til grunneierne

Les også: Slakter nye TEK-forslag

Sørkedalsveien 8 har i flere år huset Statoil Fuel & Retail, som nå flytter til Schweigaardsgate 16. Stor-Oslo Eiendom kjøpte Statoil-bygget av Statoils pensjonskasse i begynnelsen av 2012 for rundt 375 millioner kroner på vegne av flere investorer og er med som medinvestor med om lag ti prosent. 

Etter å ha gruble på en hel rekke forskjellige bruksalternativer for bygget, har Stor-Oslo Eiendom landet på en løsning som innebærer at halvparten av eiendommen blir kontor, mens den andre halvparten blir boliger. Kontorprosjektet bærer navnet Ampere, mens boligdelen heter Rift.

Selskapet har gjennomført en ny regulering for eiendommen, som gir eiendommen en total utnyttelse på rett under 27.000 kvadratmeter BRA. Bygget vil fremstå som to frittstående lameller.

– Det stemmer at vi har hatt mange alternativer oppe. Blant annet kom vi langt med planer for hotell. 60 prosent av kontordelen er leid ut til konsulentselskapet Bouvet, sier Grimstad.

Han ønsker ikke å si eksakt hvilken leiepris som er oppnådd for disse arealene, men avgrenser dette til «i det øvre sjiktet på Majorstua». 

Les også: Ny tomtefestelov, hva nå?

Les også: – Dette skal gi rimeligere boliger

Etter det Estate Nyheter kjenner til, er leieprisen mellom 2500 og 2600 kroner per kvadratmeteren.

– Den andre delen av prosjektet blir boliger, og det er selvfølgelig den høye etterspørselen etter boliger i Oslo som til slutt fikk oss til å velge dette. Prosjektet vil inneholde 115 leiligheter, og så langt har vi 1200 interessenter som har skrevet seg opp på liste, sier Grimstad.

Dette betyr grovt regnet at det er ti interessenter til hver leilighet.

– Responsen har vært voldsom. Det er først nå vi begynner markedsføringen for alvor, sier Grimstad.

Les også: – Bygger vi Oslo i stykker?

Les også: Gode marginer i godt marked

Les også: Skal bygge på Valle Hovin

Leiligetene består av 2-roms, 3-roms og 4-roms og varierer i størrelse fra 35 til 130 kvadratmeter. De minste leilighetene er priset til rett i underkant av tre millioner kroner, mens de største på 130 kvadratmeter har en pris på 17 millioner kroner.

Et raskt regnestykker tilsier at kvadratmeterprisen per leilighet ligger rundt 90.000 kroner.

– Ja, det stemmer nok det, sier Grimstad. 

Den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen i Oslo er til sammenligning 53.000 kroner per kvadratmeter.

– Før vi satte prisene, sammenlignet vi med andre prosjekter og eksisterende bebyggelse i nærområdet. Sammenlignbare prosjekter er det ikke så mange av. Eksisterende leiligheter består i stor grad av bygårder fra århundreskiftet. I motsetning til disse, så kan vi skilte med heis og standard av i dag, og det er tydelig at dette har truffet publikum. Beliggenheten spiller selvfølgelig en viktig rolle, med kort vei til kommunikasjonsknutepunkt og handels-og servicearealene på Majorstuen.

Stor-Oslo Eiendom vil redegjøre nærmere for fremdriften under Eiendomsutviklingsdagene på Farris Bad i slutten av august, hvor et begrenset utvalg av aktører får presentere sine prosjekter.

Les også: Dette er de nye byggereglene

Les også: Nye regler for utbyggere

Grimstad sitter også med ytterligere et kort i ermet som slår godt an hos mange boligkjøpere. I undereetasjen i Sørkedalsveien 8 er det en felles parkeringskjeller, som totalt har 95 plasser. Parkeringsplasser er mangelvare og dermed høyt priset.

– Vi priser disse til 6.-700.000 kroner per stykk, sier Grimstad, som dermed kan håve inn over 65 millioner kroner bare på parkeringsarealene. 

Les også: – Lave renter i to til tre år fremover

Les også: – Det er behov for en ny boligpolitikk

Estate Nyheter er kjent med at P-plasser på Colosseum Park har blitt omsatt for 800.000 kroner i tillegg til månedlige felleskostnader.

– Hvor lenge tror du boligmarkedet vil holde seg på nivå som i dag?

– I det korte bildet er det ingen ting som tyder på at boligmarkedet roer seg. Vi er ute i markedet med totalt 600 boliger, og det er god respons på alle prosjekter. På lengre sikt tror vi på en korreksjon, men det er vanskelig å si når dette vil skje, sier administrerende direktør Mathis Grimstad i Stor-Oslo Eiendom. 

Les også: Fortsatt prisvekst

Les også: OBOS-fall i april

Les også: – Prisregulerende tiltak kommer ett år for sent.

Les også: Flere nye boliger, men…

Les også: Her kommer opp mot 1000 nye boliger

 

Powered by Labrador CMS