Olsø ferdig i Entra

Ikke uventet, Rune Olsø er med øyeblikkelig virkning ferdig som Entra-sjef.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Entra opplyser på hjememsidene at Rune Olsø i samråd med styrets leder valgt å gå av med umiddelbar virkning. Olsø begrunner sin fratreden med ønske om å bidra til å skape ro for selskapet, dets ansatte og dets kunder.

Styreleder Siri Hatlen i Entra sier til Aftenposten at Rune Olsø valgte å trekke seg frivillig, i samråd med henne.

Settestatsråd Bård Vegar Solhjell valgte mandag denne uken å beholde styreleder Siri Hatlen og Martin Mæland i Entra-styret. Styrets to viktigste personer var imot å ansette Rune Olsø som toppsjef, slik at han i realiteten ikke hadde tillit fra disse to nøkkelpersonene.

Syv årRune Olsø kom inn i Entras konsernledelse allerede i 2005, ble viseadministrerende direktør i 2010 og har siden april vært konstituert administrerende direktør i selskapet.

Med seg i sluttavtalen får Olsø lønn og andre ytelser opprettholdes i oppsigelsestiden, som er seks måneder. Han får videre tre måneders etterlønn. Ifølge pressmeldingen tilsvarer lønn i oppsigelsestid og etterlønnsperioden tilsvarer lønnen han has som konstituert administrerende direktør. Rune Olsø får ingen bonusutbetaling for 2012

Avtalen som er inngått mellom partene skal være i samsvar med vilkårene i hans ansettelsesavtale, og vilkårene anses også ligge “klart innenfor statens retningslinjer for lederlønn”.

VemodigRune Olsø sier i en kommentar i pressemeldingen at han er stolt av Entras resultater. Entra har vært hans hovedfokus i syv år, og det er derfor vemodig å forlate selskapet.

– Samtidig mener jeg dette er riktig nå, for å bidra til å skape ro for selskapet, dets ansatte og dets kunder. Jeg ønsker alle mine gode kolleger lykke til i det videre arbeidet, sier Olsø.

Siri Hatlen takker Olsø for hans innsats for Entra over mange år og mener han gjennom denne beslutningen viser han at han først og fremst er opptatt av selskapets beste, dets ansatte, kunder og samarbeidspartnere.

Nødvendig ro– Vi har et felles ønske om at dette vil bidra til å skape nødvendig ro rundt selskapet i tiden fremover. Rune Olsø gjorde det mandag klart at han ville gå i dialog med det nye styret for å avklare styrets syn på den daglige ledelse av Entra. Vi har hatt en konstruktiv og god dialog, og det nye styret har vært involvert underveis, sier Hatlen.

Styrelederen mener det står respekt av den profesjonelle måten Olsø har håndtert den krevende og intense situasjonen som har vært etter styremøtet 26. September. 

– Det har vært viktig for de ansatte og for selskapet – Jeg og resten av styret ønsker ham lykke til videre, sier Siri Hatlen.

Harris overtarStyret i Entra har onsdag kveld konstituert Anne Harris som administrerende direktør i Entra Eiendom AS. Hun ble i juni 2010 ansatt som økonomi- og finansdirektør i det statlige eiendomsselskapet.

Powered by Labrador CMS