Går om han må

Rune Olsø vil denne uken avklare med det nye Entra-styret om han har tillit og lover å innrette seg uansett utfall.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Olsø vil derimot ikke besvare mediehenvendelser mandag kveld, etter at det ble kjent at tre styremedlemmer i Entra-styret måtte gå. To av disse styremedlemmene, Ketil Fjerdingen og Ottar Brage Guttelsvik, er av mediene regnet som arkitektene bak ansettelsen av Olsø, i strid med styreleders og nestleders vilje.

Olsø viser overfor NEnyheter til en melding han har lagt ut på Entras hjemmesider. Han kommenterer i denne meldingen ett konkret punkt:“I strid med de spekulasjoner som har fremkommet, har det aldri vært aktuelt for undertegnede å utøve jobben som toppleder dersom det hadde eksistert mistillit til meg i selskapets styre.”

Må og skalDette gjaldt ifølge Olsø enstemmig da han i april ble konstituert i toppjobben, og det gjaldt da styret tilbød han jobben fast etter en votering i september. “En administrerende direktør skal og må ha tillit i selskapets styre”, fastslår Rune Olsø.

Han vil derfor gå i dialog med det nye styret for å avklare styrets syn på den daglige ledelsen av Entra. Rune Olsø lover lojalt å innrette seg på en slik måte at selskapet, de ansatte og kundene ikke blir skadelidende.

“Dette innebærer blant annet at dersom det nye styret har et annet syn på hvem som skal lede selskapet enn det forrige styret, vil jeg i samråd med styreleder avklare hvordan dette på best mulig måte kan skje”, heter det i meldingen.

Direkte feilDet har vært en rekke oppslag om Entra de siste halvannen ukene i kjølvannet av ansettelsen. Rune Olsø hevder at mye av det som har fremkommet, er opplysninger han ikke kjenner seg igjen i. En god del har vært “direkte feilaktig”, og noe skyldes “lekkasjer”, som har vært en utfordring både for selskapet og ham.

Olsø skriver at istedenfor å kommentere disse utspillene, har han fokusert på å ivareta selskapets interesser på en best mulig måte. Selskapets kunder, ansatte og forretningsforbindelser har vært  førsteprioritet, og denne linjen vil han fortsatt stå fast ved.

Han ser nå frem til en god og tett dialog med det nye styret, for å ta de “riktige og nødvendige valgene for selskapets fremtid”.

Bra med avklaringStyreleder Siri Hatlen i Entra er knapp mandag kveld når NEnyheter ber henne kommentere dagens endringer i styret.

– Det er veldig bra at det er kommet en avklaring. Mitt fokus nå er å samle styret i løpet av uken, sier hun.– Har du snakket med Rune Olsø i dag om endringene som er gjort?– Ja, han var jo til stede på generalforsamlingen, men samtalen blir mellom ham og meg.

– Helt feil– Er det naturlig at han får fortsette som leder av Entra? – Det vil bli helt feil av meg å kommentere dette før det nye styret er på plass

– Har Rune Olsø skrevet under på en gyldig ansettelsesavtale? – Det som ligger i bunn, er et gyldig styrevedtak. Denne avtalen skal nå gjennomgås av advokater, svarer Siri Hatlen.

Powered by Labrador CMS