Kjøper for 7-8 mrd.?

Petter Stordalen og en investorgruppering kan være i ferd med å kjøpe Sektor Gruppen for 7-8 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Dagens Næringsliv (DN) spekulerer lørdag i at Stordalen og medinvestorer forhandler om å kjøpe Sektor Gruppen,  som er eier og forvalter 26 kjøpesentre.

Porteføljen omfatter blant annet Bryn Senter i Oslo, Holmen senter i Asker, Liertoppen og Strandtorget på Lillehammer, som Niam og Sektor Gruppen overtok i januar i år fra Oslo Areal. Sektor Eiendomsutvikling arbeider også sammen med Storebrand Eiendom om storprosjektet Buskerud Park utenfor Drammen.

ForbeholdIfølge DN er det fortsatt noen forhold som må på plass før en avtale er i boks, blant annet finansiering og en due diligence-gjennomgåelse.

Prisen skal være 7-8 milliarder kroner, mens gjelden i selskapet er fem milliarder. Sektor Gruppen er i dag eid av oppkjøpsfondet Niam, som kjøpte i februar 2010 kjøpte Sektor Eiendomsutvikling fra Schage-familien.

Også den gangen lå totalprisen rundt 7 milliarder kroner, mens Niams del lå på ca. 5 milliarder kroner. Styreleder Kjell Sagstad i Sektor Gruppen, som også er investeringsdirektør for Niam i Norge, vil ikke kommentere saken overfor DN.

Største så langtEn transaksjon i denne størrelsesorden vil være den klart største i Norge i år, “rekorden” hittil i 2012 er kjøpet av DNBs hovedkontor i Bjørvika for 4,8 milliarder kroner.

Vi må tilbake til Niams kjøp i 2010 for å finne en like stor transaksjon i det norske markedet. Transaksjonen vil også være den største i Norden så langt i 2012 og en betydelig transaksjon i europeisk målestokk.

Sektor Eiendomsutvikling har altså en portefølje på 26 kjøpesentre i Norge. Den samlede senteromsetningen for 2012 er budsjettert til 15,7 milliarder kroner. Sektor Eiendomsutvikling har også utviklings- og forvaltningsoppdrag for strategiske samarbeidspartnere.

Beskjedent før skattSektor Gruppen AS hadde i 2011 driftsinntekter for 724 millioner kroner, andre inntekter på 694 millioner, et driftsresultat på 285 millioner kroner, men satt igjen med et resultat før skatt på bare 5 millioner.

Fast eiendom var ved utgangen av fjoråret ført opp til 6,18 milliarder kroner, langsiktig gjeld utgjorde 5,03 milliarder, bokført egenkapital 1 milliard kroner.

Powered by Labrador CMS