Øremerker Rom-tomt

Regjeringen har øremerket den såkalte X-tomten til Rom Eiendom på Alnabru for etablering av et beredskapssenter.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det aktuelle tomteområdet X6 på Alnabru eies av Rom Eiendom AS. Øremerkingen ble klar under redegjørelsen for Stortinget om oppfølgingen etter 22. juli-kommisjonens rapport.

Rom Eiendom skriver på sine hjemmesider at politiet siden 2006/2007 har ønsket å etablere et beredskapssenter på Alnabru. Tomteområdet ligger rett syd for eksisterende Grorud verksted og ned mot Nedre Kalbakkvei. Området er i dag regulert til jernbaneformål, men har i dag minimal aktivitet.

Denne tomten har også vært ønsket av Jernbaneverket for en utvidelses av godsterminalen på Alnabru (se foto). En utredningsrapport konkluderer her med at grunnkalkylen for erverv og erstatninger til ROM Eiendom er beheftet med stor usikkerhet.

Det skyldes både at Jernbaneverket ikke har hatt tilgang til ROM Eiendoms leieavtaler for de angjeldende eiendommene, og det foreligger heller ikke retningslinjer for eiendomsoverdragelse mellom disse virksomhetene.

Høsten 2011 ble det også konkludert med at det ville være behov for et tomteområde på ca. 30 mål for et felles beredskapssenter for helikoptertjenesten, beredskapstroppen og hundetjenesten.

Samferdselsdepartementet har på bakgrunn av gjennomførte utredninger og kvalitetssikringer besluttet at tomten på Alnabru skal stilles til disposisjon for etablering av politiets beredskapssenter.

– Dersom en gjennom hele prosessen får raske beslutningsprosesser, bør beredskapssenteret kunne ferdigstilles i løpet av 4-5 år, sier prosjektdirektør Bjørn Glemmestad i Rom Eiendom til selskapets hjemmesider.

Kostnaden knyttet til etableringen av et beredskapssenter er foreløpig beregnet til mellom 700 millioner kroner og 1 milliard.

Foto: Flickr

Powered by Labrador CMS