Har leid ut kjempeeiendom

Aberdeen har lykkes med å leie ut så å si hele deres største eiendom i porteføljen.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det fremkommer av årsrapporten for Aberdeen Eiendomsfond Norge II, der forvalteren skriver at de har leid ut større arealer på handels- og kontoreiendommen Solsiden i Trondheim (se foto).

Denne eiendommen er nå i praksis fullt utleid. Solsiden er den største eiendommen i porteføljen til Aberdeen Eiendomsfond Norge II, med hele 51 600 kvadratmeter.

Årlige leieinntekter er 69,2 millioner kroner, som tilsvarer en gjennomsnittlig kvadratmeterleie på 1340 kroner. Gjenværende leietid ved utgangen av 2011 var 7,2 år.

Aberdeen opplyser videre at de i fjor forlenget leiekontrakten med Plan- og bygningsetaten i Vahls gate 1-3 på Tøyen i Oslo. Forlengelsen var på 10 år, slik at lengden på denne leiekontrakten ved årsskiftet var i overkant av 11 år.

Vahls gate 1-3 har et totalt utleibart areal på 14 857 kvadratmeter. Årlige leieinntekter er på 24,9 millioner kroner, som tilsvarer en gjennomsnittlig kvadratmeterleie på 1675 kroner.

Aberdeen klarte for øvrig å redusere ledighetsprosenten i fondet gjennom fjoråret fra 5 prosent til 2 prosent. Samlet ble det i 2011 leid ut 43 860 kvadratmeter, til en leieverdi lik 68,1 millioner i året.

Samtidig er det ifølge blitt satt ytterligere fokus på utviklingseiendommene i porteføljen, som er Bergerveien 12, Kielland-kvartalet og Storgata 5-7.

Bergerveien 12 skal selges, men først må en større leiekontrakt signeres, som er ventet å skje i løpet av våren. Mye taler for at eiendommen om noen år konverteres til boliger.

Aberdeen solgte i første kvartal i år Kielland-kvartalet for 151 millioner kroner, som er samme verdi som den seneste verdivurderingen.

I tillegg har solgte forvalteren nylig Quality Hotell Sola for 395 millioner kroner. Det er 45 millioner over siste verdivurdering, eller 13 prosent. Kjøperen KLP Eiendom oppga kjøpesummen her til 388 millioner.

Foto: Marsianho25. Lisens: CC-BY-SA-3.0

Powered by Labrador CMS