Nådde ikke helt salgsmålet

Aberdeen har nå solgt Kielland-kvartalet i Oslo, men salgssummen nådde ikke helt opp til hva det lå an til.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Da Hadrian Eiendom testet interessen i markedet mot mulige kjøpere, lå det an til en prisantydning rundt 170 millioner kroner. Så mye ble det ikke da eiendommen ble omsatt i miten av desember.

– Salgssummen ble 151 millioner kroner, bekrefter Øivind Solbakken i Hadrian Eiendom overfor NEnyheter fredag.

Bokført verdi av eiendommen ved utgangen av 2010 var ca. 116 millioner kroner, slik at salgsgevinsten blir 35 millioner kroner for Aberdeen. Det er Aberdeen Eiendom Holding II som er selgeren av eiendommen og selskapet Aberdeen Kielland-kvartalet AS, som er det formelle salgsobjektet.

Øivind Solbakken sier at kjøperen av eiendommen ennå ikke er offisielt. Det skyldes at det er knyttet en kommunal fortrinnsrett til Kielland-kvartalet, kommunen har rett til å tre inn i det høyeste budet.

Så langt er det lite som tyder på at Oslo kommune gjør det, men slike prosesser kan ta opp mot fire måneder. Solbakken mener at uansett er det riktig å regne med omsetningen for fjerde kvartal. Aberdeen opplyser på sine hjemmesider at kjøper vil overta eiendommen senest 1.4.2012. Heller ikke Aberdeen sier noe om hvem kjøperen er.

Kielland-kvartalet (bildet – Darres gate 2 a/b og Waldemar Thranes gate 71) består av tre sammenhengende bygårder på til sammen 8900 kvadratmeter. En nylig godkjent reguleringsplan tillater imidlertid en utbygging av kvartalet på 11 500 kvadratmeter. Reguleringen i dag gjelder bolig, forretning, kontor, bevertning og allmennyttige formål, i form av en treningssenter (S.A.T.S.).

– Kjøperen vil beholde eksisterende kontantstrøm, samt utvikle eiendommen. Det går mot flere boliger, sier Øivind Solbakken. Det er det Oslo kommune legger opp til i reguleringen.

Annualiserte leieinntekter for Kielland-kvartalet i 2011 er på 10,35 millioner kroner, men her håper man på mer i årene som kommer. I utgangspunktet tilsvarer salgssummen en brutto yield på 6,8 prosent, men ettersom dette er en utviklingseiendom, blir det ikke helt riktig å regne en yield fra dagens nivåer. Gjennomsnittlig kvadratmeterleie i år ligger på rundt 1160 kroner kvadratmeteren.

Hadrian Eiendom oppnådde for øvrig 85 millioner kroner for konkursboet Kilden opplevelsessenter i Tønsberg. Yielden her ble dermed om lag 10 prosent, men ettersom det var salg av et konkursbo, påvirkes betingelsene av det.

 

Powered by Labrador CMS