Kjøper i Stavanger

KLP Eiendom har kjøpt Quality Airport Hotel i Stavanger av Aberdeen Property Investors.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

EDIT: Oppdatert med utfyllende opplysninger

Pensjonsgiganten blar opp 388 millioner kroner for hotellet, som drives av hotellkjeden Choice. Hotellet, som har 273 rom og 19 møterom, ligger ved Stavanger Lufthavn. Det ble bygd i 1988 og utvidet i 1996 og 2006.

– KLP Eiendom har ønske om å øke sin eksponering i hotellmarkedet både i Norge, Sverige og Danmark. Med dette eier vi 11 hoteller, men dette er første med Choice som operatør.  Vi opplever at hotellet er meget godt drevet og vi ser frem til et godt samarbeid med operatør rundt Quality Airport Hotel som også vil omfatte investeringer i kapasitetsøkning og kvalitet” uttaler administrerende direktør Gunnar Gjørtz (bildet). 

Quality Hotel Sola er eid av Aberdeen Eiendomsfond Norge II. Driver av hotellet er hotellkjeden Choice. Ifølge fjerdekvartalsrapporten til Aberdeen er hotellet på brutto 12 316 kvadratmeter, og årlige leieinntekter utgjør 24,1 millioner kroner. 

Kjøpesummen er altså 388 millioner kroner. Det betyr at hotellet er kjøpt til en brutto førsteårs direkteavkastning på 6,2 prosent. Netto direkteavkastning – nettoyielden – ligger dermed et stykke under 6 prosent. KLP betaler 31 500 kroner per kvadratmeter for hotellet. Gjenværende tid av leiekontrakten ved årsskiftet var for øvrig 7,8 år.

Det skjer mye på hotellfronten i Stavanger. Fredag ble det kjent at Arthur Buchardt vil bygge et kjempehotell i oljehovedstaden med 400 rom til hele 700 millioner kroner. I desember i fjor ble det kjent at Scandic setter opp et nytt hotell med 210 rom som skal stå klart i 2013.

Powered by Labrador CMS