STORT: Visjonene er klare og store hos eiendomsutviklerne. Ill.: Grape
STORT: Visjonene er klare og store hos eiendomsutviklerne. Ill.: Grape

Visjonen måler 76.000 kvadrateter

Vil skape Europas mest komplette helseklynge.

Publisert Sist oppdatert

Drammen Helsepark blir et stort utbyggingsprosjekt på 76.000 kvadratmeter. 440 meter langt og 40 meter bredt. Her blir det også hotell, butikker, kafeer, utdanning og servicenæringer, men mest av alt handler det om å bygge et miljø for helseindustri i et samspill med forskning og sykehus, ifølge en pressemelding.

Visjonen er å skape Europas mest komplette helse- og omsorgsklynge for utdanning, forskning, behandling og næringsutvikling.

Helseparken skal bygges ved Brakerøya stasjon og det nye sykehuset. Detaljreguleringen kom på plass sammen med vedtaket om sykehuset. I 2019 la helseministeren fram en stortingsmelding om helsenæringen. Målet er å få mer fart på næringen.

LES OGSÅ: Debuterer i hjembyen med 40 boliger

– Vi oppfyller meldingen. Helseparken kan bli et utstillingsvindu. Vi legger til rette for at fagmiljøer kan jobbe tett sammen, utveksle erfaring og kunnskap, sier daglig leder Jon Chr. Simenstad i Drammen Helsepark som eies av Eidos Eiendomsutvikling og Bane NOR Eiendom.

Han jobber for å gi helseparken innhold. Målet er å tiltrekke nye bedrifter innen næringen.

– Det er realistisk. Vi har en unik plassering ved Brakerøya stasjon med sykehuset som nærmeste nabo, sier Simenstad.

LES OGSÅ: Boligutvikleren gir full gass

– Drammen Helsepark er en spennende mulighet. Her kan vi få et unikt miljø for helsetjenester, næring, utdanning og forskning. Da må flere enn Drammen Helsepark ville lykkes med planene, sier Anders Wengen (V) som leder næringsutvalget i Drammen.

LES OGSÅ: På evig tomtejakt

– Jeg vil bidra til at kommunen er offensiv og konstruktiv. I tillegg ønsker jeg å utfordre fylkeskommunen og universitetet. Skal vi lykkes med å utvikle ny næring må flere gode krefter jobbe sammen, poengterer Wengen.

LES OGSÅ: Tollefsen har hytteplaner i somerparadis

– Vi har jobbet nært sammen med sykehusprosjektet siden 2017. Vi kan skape noe helt unikt som aldri er gjort i Norge og knapt i Nord-Europa. Om vi lykkes, vil vi få til effekten som kan oppsummeres i ordene «Look til Drammen» innenfor helse, slutter Simenstad.

LES OGSÅ: Bygger fjellandsbyer for mange hundre millioner kroner