FØLGES OPP: Badstuen vil følges opp av betjening / badstumester som har base på Sukkerbiten.
FØLGES OPP: Badstuen vil følges opp av betjening / badstumester som har base på Sukkerbiten.

Vil ha badstuflåte med undersjøisk hage på Sørenga

Pilotprosjektet – i regi av Oslo Badstuforening – skal undersøke mulighetene for naturrestaurering og bruk av tre i saltvannsområder.

Publisert

På vegne av Oslo Badstuforening har Transborder Studio prosjektert en badstuflåte med en undersjøisk hage. Nå har arkitektselskapet bedt om forhåndskonferanse byggesak hos Plan- og bygningsetaten (PBE). 

– Dette er et pilotprosjekt som skal undersøke mulighetene for naturrestaurering og bruk av tre i saltvannsområder. Det har vært en befaring med Bymiljøetaten, som har foreslått en midlertidig plassering langs Sørenga-utstikkerens østside, fremgår det av henvendelsen til PBE.

Tiltakshaver ser av andre søknadsprosesser som omhandler badstuer i Bjørvika, at søknadsprosessene er litt ulike, og de ønsker en dialog før de sender inn søknaden.

Badstuen vil følges opp av betjening / badstumester som har base på Sukkerbiten. Her er det tidligere søkt om samtykke fra Arbeidstilsynet.

Oslo Badstuforening ble dannet i 2016, «av anarkister som gikk sammen med diplomater fra Utenriksdepartementets isbadeklubb», som det heter på foreningens hjemmeside. Det startet med badstuflåten Måken, som ble bygget av drivved funnet i Bjørvika. Siden den gang har populariteten til badstuer og isbad økt betraktelig.

– Vi er en frivillig forening som drives ikke-kommersielt (non-profit) , og eventuelt overskudd går tilbake til å utvikle tilbudet videre. Vår visjon er badstue til folket, heter det på hjemmesiden.

Foreningen har i dag 40 ansatte tilsvarende 23 årsverk. Alle foreningens badstumestre har livredningskurs.

Powered by Labrador CMS