Tech:

NESTE FASE: Daniel Butenschøn i Proptech Norway mener proptech-sektoren nå går over i en ny og mer moden fase.

– Vi er ferdige med voksenopplæringen

Daniel Butenschøn i Proptech Norway mener vi bare har sett begynnelsen på EUs krav til eiendoms- og byggebransjen. Han tror Proptech Summit vil gi noen svar på hva som venter bransjen.

Publisert Sist oppdatert

Proptech Summit, som er en del av byutviklingskonferansen Oslo Urban Week, tar sikte på å samle bransjen torsdag den 15. september på Rebel i Oslo. Det er Proptech Norway med sine partnere av toneangivende eiendomsaktører som Entra, Selvaag, Ferd, Stor-Oslo Eiendom og mange flere som står bak Proptech Summit. Daglig leder Daniel Butenschøn er klar i sin tale når det gjelder behovet for teknologi i eiendomsbransjen.

– Forretningsmodellene som bedriftene har hatt siden den industrielle revolusjonen er under kraftig angrep. Det er noen viktige spørsmål som har stor innvirkning på eiendomsbransjen. Hvordan vil for eksempel nye arbeidsformer endre boliger og næringseiendom i fremtiden, spør Butenschøn før han selv svarer:

– Fleks-revolusjonen har gitt et stort behov for å forstå hvordan byggene brukes i dag slik at man kan tilpasse forretningsmodellene sine og bruke teknologiske løsninger til å få bedre brukeropplevelser for beboere og næringsleietagere. Det er blitt mulig å samle data om bruken av byggene. Mange nye techselskaper prøver å gjøre denne dataen om til informasjon, og deretter til reell innsikt man kan handle på, sier Butenschøn.

Han mener den største omveltningen likevel handler om klima og bærekraft.

– Bærekraft har ganske raskt gått fra å være noe som er fint for omdømmet til noe som blir strengt nødvendig for bunnlinjen. EUs taksonomi har gitt mange i bransjen småpanikk. Men frykter du taksonomien, bør du ikke tenke på hva som kommer. Det vil komme enorme skjerpelser av målene i EU, sier han.

-Mange eiendomsaktører med ambisiøse klimamål har ingen klar plan om hvordan de skal oppnås – men vet at ny teknologi blir avgjørende. Vi er ferdige med voksenopplæringen. Teknologene har flyttet opp i eiendomsselskapenes ledergruppe. Proptech Summit skal diskutere hvordan teknologi er med på måloppnåelsen, fortsetter Proptech Norway-sjefen.

Han snakker entusiastisk om programmet på Proptech Summit, som består av flere sesjoner. På Investor’s Breakfast har sterke VC-miljøer fra hele verden, inkludert kapasiteter som Johan Brand i We Are Human, og Daniel Kraft og Magnus Svantegård i Stronghold Invest. Proptech: Exposed er en seanse hvor proptech-selskaper demonstrerer hvordan teknologien og tjenestene deres faktisk gir fordeler, sammen med eiendomsaktørene som har tatt den i bruk.

– I løpet av dagen møter du 25 selskaper som presenterer sine kundecase, sier Butenschøn.

På kvelden er hovedarrangementet Proptech Fireside, med en sterk rekke av internajsonale tankeledere som Edward Cook i Sparkleverse, Annie Cosgrove i Density, Greg Smithies i Fifth Wall og Marie Ekeland, grunnleggeren av 2050.

Proptech Summit er ikke den eneste proptech-arenaen denne høsten. Uken etter, den 22. og 23. september, arrangerer Estate kunnskap Eiendom & Teknologi på Fyri i Hemsedal. Der ser man særlig på hva teknologi kan gjøre med de økende kostnadene i eiendomsbransjen, for eksempel strøm, avfallshåndtering, drift og prosjektering.

Powered by Labrador CMS