Tech:

VEKST: Sunday Power-teamet vokser og gir gass for videre vekst.

Solcelle-startup hentet 12 mill.

Sunday Power fikk blant annet med de tidligere Schibsted-toppene Ole Jacob Sunde og Rolv Erik Ryssdal da de hentet penger i en emisjon.

Publisert Sist oppdatert

Sunde og Ryssdal har sammen med et knippe nye investorer og eksisterende aksjonærer og ansatte gått inn med til sammen 10,5 millioner kroner i emisjonen. Sunday Power har også mottatt oppstartslån fra Innovasjon Norge på 1,5 millioner kroner.

– Vi er veldig fornøyde med våre nye investorer og bidragsytere, og med Ole Jacob og Rolv Erik har vi også to av norsk næringslivs største kapasiteter med på laget. Fordi kapitalmarkedet er i en krevende fase nå, valgte vi å hente mer enn først planlagt, og er godt posisjonert for det neste steget vi skal ta på veien mot å bli en ledende aktør for solceller på næringsbygg i Europa, sier administrerende direktør Jonas Ibsen Brynildsrud.

Ole Jacob Sunde var styreleder i Schibsted i over 20 år og er nå styereleder i Guardian-eide Scott Trust, samt gründer og hovedaksjonær i Formue. Rolv Erik Ryssdal er avtroppende CEO i Adevinta og tidligere CEO i Schibsted.

– Konseptet til Sunday Power er å benytte tomme tak til å bygge ut mer fornybar kraft, ved å finansiere og drifte solcelleanlegg uten kostnad for eiendommen. Med vår egenutviklede teknologi kan vi gjøre dette til et positivt regnestykke både for eier og leietaker i bygget, samt at vi gjør det mer effektivt og smart å produsere, drifte og selge solkraft på flate næringstak.

– De høye strømprisene bidrar positivt til business caset, men også til kundene våre fordi vi deler inntektene fra strømsalget med eiendommen. Med et Sunday Power-solcelleanlegg kan for eksempel et bygg på 2.000 kvadratmeter tjene flere hundre tusen i året i dagens strømmarked, uten å måtte investere noe som helst. Det verdiforslaget er unik på markedet, og det er teknologien vår som gjør at vi kan tilby dette.

Ifølge Brynildsrud har teamet har gått fra 2 til 6 over sommeren for å møte den formidable etterspørselen. Sunday Power har installert tre nye anlegg i løpet av de siste ukene og totalt drifter eller er i ferd med å driftsette ti anlegg. På kundelisten står blant annet Bulk Industrial Real Estate, Eiendomsspar, Ticon, Medvind Eiendom, Brække Eiendom og GG Gruppen.

– Nå er fokuset vekst. Det blir en travel høst og vinter med full gass på alle områder – skalering av salg, videreutvikling av software, installasjon av anlegg og styrking av teamet

Powered by Labrador CMS