Tech:

HENTET PENGER: Consigli fikk inn frisk kapital. Fra venstre: Ingebjørg Daae, COO i Consigli og Janne Aas-Jakobsen, CEO & gründer av Consigli. Click to add image caption

Proptech-komet hentet 30 mill - priset til 300 mill

Consigli benyttet sjansen da kapitalmarkedene begynte å bli rufsete og har hentet inn 30 millioner kroner. Pengene skal brukes til videre skalering av selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Consigli er blitt ett av de heteste norske proptech-selskapene det seneste året. Selskapet bruker ulike typer teknologier innen kunstig intelligens og matematisk optimering for å skape innsiktsfulle beslutningsunderlag for byggherrer og totalentreprenører. Nå har selskapet, som bygger «selvprosjekterende ingeniører» fått inn 30 millioner kroner til videre skalering i et tøft marked for tidligfaseselskaper. 22 millioner kroner kommer fra en emisjon, mens Consigli har mottatt 8 millioner kroner i støtte fra Innovasjon Norge. Verdsettelsen av selskapet var 300 millioner kroner før emisjonen.

Janne Aas-Jakobsen og Ingebjørg Foss Daae har lang erfaring fra bransjen. Deres SaaS-løsninger som gir eiendomsselskaper og totalentreprenører innsikt og prosjekterte løsninger tar i bruk næringens enorme mengder data for å redusere materialforbruk, energiforbruk og å finne de gode løsningene for brukerne av byggene. Dagens prosjektering av tekniske anlegg i bygg er kostnads- og tidkrevende, så effektiviseringspotensialet i å levere optimaliserte tverrfaglig prosjekterte løsninger som datadrevne tjenester, er enorme.

– Helt fra starten av har vi jobbet med data som finnes, i den kvaliteten de foreligger, teknologi som er tatt fram i andre industrier og reell verdi vi kan skape for ekte eiendomsselskaper og totalentreprenører. Sånn kan vi sikre at vi bare bruker ressurser på å løse ekte problemer, sier Janne Aas-Jakobsen, gründeren og CEO av Consigli.

Consigli ble stiftet for under to år siden og har nå ca 25 ansatte med tung bakgrunn fra avansert matematikk, fysikk, statistikk og ulike deler av data science i tillegg til et komplett sett av kompetanse fra de klassiske rådgivningsfagene; RIV, RIE, RIB, RIBr og ARK. Helt fra starten har eiendomsselskaper som Entra, Møller Eiendom, Stor-Oslo Eiendom, NCC, Selvaag Eiendom, Nordr, Neptune Property, AB Invest og mange flere i tillegg til landets største kommuner, deltatt med store mengder data, kunnskap og de viktigste tidligkjøpene av kommersielle lisenser.

– Med den friske kapitalen, i tillegg til det vi hadde på bok fra før, har vi skaffet oss tid til å ta ut hele tjenestespekteret som er planlagt for plattformen, og få et solid feste i markedet i Norge og Sverige. Vi skal også sikre at vi har god tjenestetilpassing til markedet i UK før vi henter kapital neste gang. En del av den friske kapitalen skal derfor brukes til å bygge salgs- og markedsorganisasjon, sier Ingebjørg Foss Daae, COO i Consigli.

Hør Janne Aas-Jakobsen i podcasten Proptech til frokost her:

Powered by Labrador CMS