Tech:

BLIR LAGT MERKE TIL: Bjørn Gabrielsen, CEO i ClevAir, scorer i internasjonale proptech awards.

Mer internasjonal jubel for ClevAir

ClevAir er blant semifinalistene i PropTech Startup & Scalup Europe Awards 2022.

Publisert

– Vi har fått mange anerkjennelser, men det er like gledelig hver gang fordi både teknologien vår og miljøutfordringer knyttet til bygninger får mer fokus, sier Bjørn Gabrielsen, CEO i ClevAir.


Det er ikke lenge siden han kunne smykke seg med at selskapet gikk til topps i Nordic PropTech Awards 2022 i kategorien Sustainable & healthy buildings. Nå er ClevAir valgt ut som semifinalist i PropTech Startup & Scalup Europe Awards 2022 av en jury med over 70 proptech-eksperter fra hele Europa.

Prisutdelingen er en del av StartUp Europe og finansieres av ulike EU-organer, blant annet EU-kommisjonen og Finnova.
Semifinalistene skal gi en presentasjon overfor juryen og representanter fra EU-kommisjonen i Brussel 27. og 28. juni. Finalen gjennomføres i Brussel i september og det skal kåres vinnere i fem kategorier.


ClevAir har utviklet en SaaS-basert løsning som benytter IoT, AI og maskinlæring for energioptimalisering av HVAC (Heating, ventilation and AC) i næringsbygg. I praksis reguleres HVAC-systemer optimalt basert på værvarsling og sanntidsdata fra bygget, noe som forbedrer inneklimaet, reduserer energiforbruket og forlenger levetiden på infrastruktur.


Teknologien brukes av kunder som Posten Norge, Selvaag, CBRE og GNP Areal og får mye oppmerksomhet i inn- og utland. ClevAir er blant annet av Ernst & Young utpekt som en av 30 ”Accelerating Entrepreneurs” globalt og kåret til Europas mest innovative innen byggteknologi i konkurransen «BUILT WORLD Innovation Contest 2020 Europe».

Powered by Labrador CMS