Tech:

SATSER: Wanda øker satsingen med ny kapital.

Wanda henter 60 mill. til logistikplattform

Wanda skal utvikle verdens første logistikkplattform for sirkulærøkonomi. Nå går Norselabs nye impact-fond og Fredensborg inn på eiersiden.

I fjor sommer skrev Estate Nyheter om logistikk-startupen Wanda etter at selskapet hadde hentet inn 40 millioner kroner på kort tid.

– – Vi har bare så vidt kommet i gang. Denne høsten blir full av action både i Norge og nye markeder – watch this space, var budskapet fra selskapet til Estate Nyheter.

Og nå, ett år senere, er det full fart i Wanda. Selskapet har hentet inn 60 millioner kroner i en emisjon hvor Norselabs nye bærekraftfond har tatt en stor andel. Fredensborg går også inn på eiersiden i Wanda gjennom emisjonen.

– Vi er glade for å ha fått tillit fra gode og langsiktige investorer for å kunne videreutvikle teknologien vår og etablere den første rendyrkede logistikkplattformen for en sirkulær økonomi. Vi tror de fleste av oss har nok ting, Wanda skal gjøre gjenbruk mye enklere gjennom å levere logistikkløsninger som er skreddersydd for dette, sier Lars Syse Christiansen, daglig leder i Wanda

– Wanda er et friskt, sirkulært pust i logistikksektoren ved at de gir folk og bedrifter muligheten til å ta bedre vare på tingene sine og dermed bidra til mer ressurseffektivitet. Med et solid produkt i bunnen og en fortreffelig brukeropplevelse har tjenestene deres potensial til å bli en nødvendighet i urbane områder i hele verden, hvor bærekraft og plassutnyttelse blir stadig viktigere, sier Ann-Kristing Pfründer, Investeringspartner i Norselab.

Blant de øvrige eierne som også blir med på emisjonen i Wanda, er ProVenture, OBOS og Posten Norge.

Wanda ble lansert i Oslo høsten 2020 og gir kundene enkel tilgang til plassen de trenger, når de trenger det. Selskapet henter og returnerer tingene hjemme hos kunden, og benytter ubrukte sentrale lokaler for å levere effektive og bærekraftige lagre.

Powered by Labrador CMS