Tech:

SHOW, NOT TELL: CEO André Fenger (tv) og COO Fabian Damhaug i Overo har hatt mer fokus på å bygge businessen fremfor å fortelle hvordan de driver business.

Proptech-selskap klar for internasjonal storsatsing

Proptech-selskapet Overo har knyttet til seg kapasiteter som Jørgen Ulvness, Cathrine Klouman, Christian Berg, Per Kumle og Torstein Harildstad. Etter å ha landet kunder som Eie, ReMax og W Eiendomsmegling, er selskapet nå klar for internasjonal storsatsing.

Publisert

– Vi startet opp i januar 2020 og brukte relativt kort tid på å gå i markedet. I slutten av august hadde vi landet Boa Eiendomsmegling som den første kunden. Siden har vi fått inn ytterligere eiendomsmeglerkjeder, sier CEO André Fenger.

Han leder Overo, et proptech-selskap som tilbyr en overtakelsesprotokoll for boliger som tilbyr tjenester som forsikring, finansiering, flyttetjenester, vask og andre tjenester som det er behov for i forbindelse med et eiendomskjøp.

Selv om Overo har holdt på i over to år, har selskapet valgt å holde en lav profil.

– Vi har hatt mer fokus på å bygge businessen fremfor å fortelle hvordan vi driver business, sier COO Fabian Damhaug.

– Vi utfordrer eksisterende teknologier og tar det videre. Vi tilbyr en overtakelsesprotokoll med flere produkter og har også en løsning for å håndtere hvitvaskingseglene. Vi har en web-applikasjon som kobler seg på CRM-løsningen til meglerselskapene og tilbyr de beste prisene på de ulike tjenestene. Og så deler vi inntektene med kunden, som gjerne bruker produktet vårt som white label, fortsetter Damhaug.

– Noen meglere pusher selv de dyre strømavtalene for å tjene mest mulig penger, men vårt produkt skal tilby det som er billigst. Dette gjør vi også innenfor finansieringssiden, sier Fenger.

Blant selskapets kunder er Eie, W Eiendomsmegling og den internasjonale kjeden ReMax.

– Vi begynte plattformen med ReMax i Norge og ble senere introdusert til 20 av deres kontorer over hele verden, sier Damhaug.

Selskapet har nå avtaler med ReMax i Bulgaria, Finland og Italia og er på vei inn i flere markeder. Overo har også et samarbeid med Bauer Media, som har en prissammenligningsplattform.

– I stedet for å tilby det samme, valgte vi å teame opp med dem. Vi samarbeider også med Gryphtech, som er ett av de største CRM-systemene i verden for eiendomsmeglere. Vi tilbyr Overos løsning mot Gryphtechs kunder, sier Fenger.

Overo hentet nylig inn 6 millioner kroner i en emisjon som priset selskapet til 93 millioner kroner før emisjonen. Totalt sett har selskapet hentet inn 17,6 millioner kroner i emisjoner. Blant eierne er Jørgen Ulvness, Eie Vekst og gründer av Privatmegleren Christian Berg. Per Kumle, Torstein Harildstad og Cathrine Klouman er i advisory board.

– For å skalere opp vil vi hente mer kapital. I dag er vi 12 ansatte og vi skal øke innenfor support og tech.

Powered by Labrador CMS