Tech:

PRIS: Marthe Prestegaard fra Plaace t.v. og Ingunn Andersen Randa fra OBOS.
PRIS: Marthe Prestegaard fra Plaace t.v. og Ingunn Andersen Randa fra OBOS.

Fikk gründerstipend på 125.000 kroner

Oppstarts-stipendet gikk til Marthe Prestegaard og hennes gründervirksomhet i Plaace.

Publisert

Marthe Prestegaard er produktdirektør (CPO) og en del av ledergruppen i proptech-selskapet Plaace. Gjennom det seneste året har hun vært med på å bygge og videreutvikle selskapet. Samtidig har hun vært sentral i rekrutteringen av nye ansatte, og skal ha mye av æren for at kvinneandelen har økt betraktelig nå nærmer seg 50 prosent.

Nylig ble hun Oppstarts-stipendet fra OBOS ifølge en pressemelding. Gründerstipendet på 125.000 kroner deles ut til kvinnelige gründere i bygg- og eiendomsbransjen, tilknyttet Antlerprogrammet i Norge. Målet er å trekke flere kvinnelige gründere til PropTech.

– Det er flere dyktige kvinner som nå jobber med nye løsninger innen Proptech, men det er plass til mange flere. I Plaace bruker jeg min erfaring med teknologi og produktutvikling til å skape levende gater og byer. Det er gøy å vite at jobben vi gjør med å bygge produkt og et mangfoldig team, blir anerkjent. Det motiverer veldig for reisen videre, sier Prestegaard.

Løfter kvinner

Det forholdsvis nystartede selskapet har allerede bidratt til å effektivisere eiendomsbransjen. Gründerideen gikk ut på å finne en effektiv måte å koble næringsaktører med ledige lokaler, ved hjelp av retaildata og unik innsikt. En data-drevet plattform matcher virksomheter med de mest gunstige og lukrative lokalene, noe som igjen bidrar til levende byer og gater. Plaace ble bygget og investert igjennom det første Antler Oslo-programmet våren 2020.

– Vi ønsker å bidra til et mer likestilt og inkluderende samfunn. Som investor opplever vi at mange av selskapene som kommer til oss bare har mannlige gründere, spesielt innen proptech. Vi håper dette stipendet kan bidra til å løfte frem flere dyktige kvinner, sier konserndirektør Ingunn Andersen Randa i OBOS.

Powered by Labrador CMS