Tech:

SATSING: Kyrre Isaksen og Rune Hardersen.

Piscada henter 33 mill. for internasjonal ekspansjon

Den tekniske entreprenøren GK øker sin eierandel, og eiendomsselskapet Stronghold Invest blir ny strategisk eier i programvareselskapet.

Publisert

Kapitalen som tilføres Piscada skal dels benyttes til å utvikle selskapets proptech-plattform for å bidra til en mer effektiv og bærekraftig eiendomsdrift gjennom digitalisering og dataanalyse, og dels intensivere den internasjonale ekspansjonen, ifølge en pressemelding.

– Vi er svært fornøyde med å få disse tungvekterne med på laget for ytterligere å forsterke vår markedsposisjon i Norge og i Nord-Europa. Dette styrker vår satsning på skytjenester for bygg, automasjonssystemer og industrielle IoT-plattformer. Videre gir det oss muligheter til å vokse innen eiendom, hvor digitalisering og dataanalyse vil spille en nøkkelrolle for å møte fremtidens krav, ikke minst når det gjelder energieffektivitet og en bærekraftig eiendomsdrift, sier administrerende direktør Kyrre Isaksen i Piscada.

Piscada tilføres totalt 33 millioner kroner.

Digital fremtid

GK som gjorde sin første investering i Piscada i 2020, øker sin eierandel og blir nest største eier etter Isaksen. Stronghold blir tredje største aksjonær og begge selskapene vil være representert i styret.

– Vi har i lengre tid arbeidet med å tilpasse vår operative virksomhet til en stadig mer digital fremtid. Ett ledd i den strategien har vært å øke investeringer innen proptech, dels for hele tiden å utfordre oss selv og dels for å få kunnskap om morgendagens løsninger. Dette er en næring vi kjenner svært godt. Vi ser store muligheter som eiere av Newsec til å skape merverdi for deres kunder, og dessuten bidra til Piscadas vekst og internasjonalisering, sier Daniel Kraft som er sjef for digitale investeringer og transformasjon i Stronghold Invest.

Skybasert

GK har siden 2016 samarbeidet med Piscada om utvikling av GK Cloud, en skybasert løsning for sømløs drift og vedlikehold av bygg. Samarbeidet har allerede resultert i rundt 600 installasjoner av skyløsningen.

– Vår første investering kom etter flere års samarbeid med å utvikle skybaserte tjenester. At vi sammen med Stronghold gjør en ny investering illustrerer for det første hvor viktig vi mener digitalisering og dataanalyse blir for optimalisering av inneklima, teknisk drift og forvaltning av bygningsmassen fremover. Og for det andre hvor stor tro vi har på selskapet, sier administrerende direktør Rune Hardersen i GK Norge og påtroppende styreleder i Piscada.

Stronghold er et svensk konsern som forvalter næringseiendom for rundt 650 milliarder kroner i Nord-Europa. De største virksomhetene i konsernet er Newsec.

Picasa har hovedkontor i Trondheim og ble etablert i 2009 med utspring fra Sintef. Selskapets kjernevirksomhet er å utvikle programvare for prosesstyring innen automasjon og industriell IT. I tillegg til Stronghold og GK er selskapet primært eid av ansatte.

Powered by Labrador CMS