Tech:

HENTET PENGER: Daglig leder Ieva Sibilla Strupule og CFO Sondre Støyva i Material Mapper.

Proptech-selskap fikk med svensk børsgigant på emisjon

Material Mapper fikk med seg et datterselskap av Hexagon AB da de hentet 1,1 millioner euro i en emisjon.

Publisert

Material Mapper har lagd det de selv omtaler som grunnmuren i norsk ombruksindustri, en plattform, som basert på offentlige data blant annet samler inn all info om hvilke bygninger som skal rives og renoveres. Plattformen samler også inn info om alle nybyggprosjekter, når byggingen skjer og med detaljer om byggene. Informasjonen fra plattformen koples sammen med selskapets egen algoritme og man får et estimat på hvilke materialkategorier bygningen inneholder, samt kvantum av de ulike materialene.

Nå har selskaper gjennomført en emisjon på 1,1 millioner euro. Bolero Holdings SARL var såkalt lead investo i emisjonen.

– Bolero er fornøyd med å gjøre en investering i Material Mapper basert på selskapets tidlige suksess og den attraktive nisjen som selskapet opererer i. Vi gleder oss til den videre veksten og promoteringen av Material Mappers, som vil bidra til en grønnere økonomi. Vi har stor tro på ledelsens evne til å levere på sin inspirerende visjon, uttalte selskapet om investeringen.

Også R-evolution, som er green tech-investeringsselskapet til den svenske børsgiganten Hexagon AB, var med på emisjonen. Det var også flere mindre engleinvestorer med i emisjonen.

– Vi hadde også noe konvertering av gjeld til egenkapital, sier Sondre Støyva i Material Mapper.

Her svarer daglig leder Ieva Strupule på hva Material Mapper er. Opptaket er fra før emisjonen var i boks.

Powered by Labrador CMS