STORT: Om noen få år står det mange titalls eneboliger her.
STORT: Om noen få år står det mange titalls eneboliger her.

Trår til med 75 villaer

Kommunen presser på for mer utvikling og alle jubler over de store utbyggingsplanene.

Publisert

Ski Bygg Gruppen og Follohus skal sammen utvikle Vik Skog i Enebakk kommune sør for Oslo, et stort prosjekt med ca. 75 eneboliger. Infrastrukturarbeidet er allerede i full gang og selve boligbyggingen starter neste vår.

- Vi har kjøpt et 75 mål stort område der vi skal bygge 70-75 eneboliger fra 15 til 250 kvadratmeter. Enebakk har kommet seg bra nok til at vi tør å satse. Det er grei butikkstandard på senteret, ny skole og Follobanen kommer snart. Her blir det vekst og den vil vi være med på, sier prosjektsjef Stian Rogne i Follohus.

LES OGSÅ: Nå er gigantene i gang

Han tror det er nok av folk som vil kjøpe nye eneboliger utenfor Oslo og som ikke har 15 millioner kroner å legge på bordet.

- Prisnivået her kommer nok til å ligge på fra seks, sju millioner kroner til bortimot ni millioner for de største husene. For å få like store hus i Ski må du legge noen millioner til, og i Oslo må summen dobles, påpeker han og legger til at dette feltet ligger rett utenfor hovedstaden.

- Vi har kontrollmålt selv – det tar 17 minutter å kjøre til bygrensa, og du er i Ski på noen få minutter. Egentlig er det rart at det ikke har vært mer fokus på Enebakk, men det skal vi få til med dette prosjektet. Bare vi blir ferdig all infrastrukturen kan folk komme og selv se tomtene. Dessuten vurderer vi å sette opp noen visningshus, poengterer han.

Enebakk kommune har få store områder der det har vært samlet utbygging. Vik Skog satser på å bygge ut hele tomta i løpet av en tre års tid.

LES OGSÅ: Bygger 50 boliger på elvebredden

- Helt sikre på tiden er vi selvsagt ikke og det handler også mye om salget, men uansett bygger vi 20 hus hvis vi selger ti. Er markedet godt bygger vi gjerne alt i ett, vi har ikke behov for å drøye tiden, sier Rogne.

Han trekker også frem det gode samarbeidet med kommunen som han omtaler som vekdig smidige.

- De har et sterkt ønske om nye boligfelt for de vil ha opp innbyggertallet sitt. Enebakk er nok den beste kommunen vi har jobbet med i en slik sammenheng, og ikke bare dem. Her har det vært medvind fra alle kanter, inkludert naboer. Alle er ivrige på at det skal skje noe, forteller han.

- Har dere merket noe interesse ennå, prosjektet er jo ikke markedsført noe sted?

- Faktisk har ganske mange henvendt seg til oss, både grunneiere og folk som er interessert i husene. Selvsagt er det flest folk fra Enebakk, men når vi begynner å markedsføre oss regner vi også med interesse fra Oslo, sier Rogne som ikke åpner for salg før alt av infrastruktur er på plass.

Han legger dessuten til at de skal ta vare på så mye av topografien som mulig og bygge hvert hus etter terrenget.

LES OGSÅ: Vil gjøre om hotellet til boliger

- Vi skal ikke flate ut området for å gjøre det enklest mulig, men tilpasse bebyggelsen etter naturen. I våre øyne er det en riktig måte å tenke miljø på, dessuten blir prosjektet unikt da.

- Er prisnivået vanlig for kommunen?

- Ja, rundt sju millioner kroner er ganske vanlig, selv om mindre hus går for noe rimeligere. Vi bygger i en del eplehager i Oslo og ser at det er flere av de husene som koster over 15 millioner enn under. Det betyr at det er trangere å skaffe seg en enebolig i byen og da er det naturlig at folk ser utover, poengterer han.