Aktuelt:

KLAR FOR SATSING: Rikard af Ekenstam blir en viktig del av teamet til Jonas Ibsen Brynildsrud og Sunday Power.
KLAR FOR SATSING: Rikard af Ekenstam blir en viktig del av teamet til Jonas Ibsen Brynildsrud og Sunday Power.

Solcelle-startup ansetter kommersiell direktør

Sunday Power har ansatt kommersiell direktør som kommer fra Trade Ledger og har bakgrunn fra den britiske enhjørningen OakNorth og teknologiselskapet Copal Partners.

Publisert Sist oppdatert

Rikard af Ekenstam startet karrieren hos ABN Amro og Mizuho som Head of Commercial and Investment Banking for blant annet Norge, Sverige, Finland og Danmark. Senere har han ledet salg og strategi i firmaer som den UK-baserte enhjørningen OakNorth og teknologiselskapet Copal Partners. I sistnevnte selskap var han en del av konsernledelsen. Nå begynner han som kommersiell direktør i solcelle-startupen Sunday Power etter å ha vært rådgiver i Trade Ledger.

– Sunday Power skal bli en ledende aktør for solceller på næringsbygg i Europa, og vi er svært glade for å ha ansatt Rikard af Ekenstam som kommersiell direktør. Rikard har lang erfaring med forretningsutvikling og kundevekst i globale vekstselskaper, og får ansvaret med å øke veksttakten vår. Rikard har over 20 års erfaring fra finans og teknologi, der han har jobbet mot både eiendom og fornybar energi, og vi er sikre på at vi har funnet en perfekt match for både Sunday Power og våre kunder, sier administrerende direktør i Sunday Power, Jonas Ibsen Brynildsrud.

– Jeg gleder meg stort til å bli med Jonas og resten av Sunday Power-teamet å bygge en ledestjerne innenfor fornybar energi, både i Norge og Europa. Jeg er svært motivert av å kunne bruke erfaringen min fra forretningsutvikling og salgsledelse til å hjelpe eiendomsbransjen med å akselerere det grønne skiftet, slik at vi sammen kan ha en signifikant positiv påvirkning på samfunnet og klimaet, sier Rikard af Ekenstam.

Sunday Power investerer i solcelleanlegg og software på næringsbygg, og har som mål å gjøre solceller enkelt og lønnsomt for både byggeiere og leietakere. Konseptet innebærer at både gårdeier og leietaker skal få fordelene med solceller uten ar de trenger å investere tid eller kapital. Blant kunder er eiendomsselskaper som Bulk, Eiendomsspar, Ticon, GG Gruppen, Medvind Eiendom og Heldal Eiendom.

Før sommeren hentet Sunday Power Håkon Trømborg til å lede utviklingen av Sunday Powers teknologiplattform (CTO). Han kom fra Kjell Inge Røkke-selskapet Cognite, som i 2021 ble Norges første «unicorn».

Se også Estate Play om Sunday Power:

Powered by Labrador CMS