Analyse:

SOLGT: Det var Pål Georg Gundersens Merkantilbygg som kjøpte studenthuset på Bjerke av SiO.

256 mill. på bunnlinjen etter salg av studenthus

Studentsamskipnaden SiO vurderte å rehabilitere bygget med 200 boliger på Bjerke, men strukturelle forhold og kostnadsbildet gjorde at dette ikke ble aktuelt.

Publisert Sist oppdatert

SiO skal tilgjengeliggjøre Oslo til en god studentby gjennom å bidra til by- og campusutvikling samt et styrket boligtilbud. Ved årsskiftet kunne 82 studentfamilier flytte inn i nybygde boliger i Kringsjå studentby. I fjor startet SiO også byggingen av 315 studentboliger i campusnære Blindernveien 6, samt rehabilitering av studentboligbygg på Sogn og Tullinløkka.

– SiO prioriterer også høyt å opprettholde verdien på eiendomsporteføljen for å sikre tidsriktige og attraktive studentboliger. Dette gjøres ved kontinuerlig å ivareta vedlikeholdsforpliktelsene i hele byggets levetid og rehabilitere/restrukture når byggene har nådd endt levetid, skriver styret i årsrapporten for 2019.

I fjor kunne studenter flytte inn i 200 rehabiliterte studentboliger i Bjerregaards gate. Bjerke studenthus ble vurdert for rehabilitering, men «strukturelle forhold og kostnadsbildet gjorde at dette ikke var en aktuell løsning». SiO solgte derfor eiendommen til Pål Georg Gunderses Merkantilbygg for 295 millioner kroner.

Salget bidro sterkt til konsernets årsresultat på 256,2 millioner kroner.

I årsrapporten påpeker styret at attraktive og rimelige studentboliger er et viktig utdanningspolitisk virkemiddel, og SiO har nye prosjekter i ulike planfaser.

– Med nesten 9.000 studentboliger bygget i ulike tidsepoker, er det også nødvendig å fortsette satsingen på rehabilitering og restrukturering av boligtilbudet for å sikre fremtidige studenter gode boliger med riktig pris og beliggenhet. Enkelte at studenthusene våre er eldre bygg, som er i ferd med å nå sin tekniske levealder. Totalrehabilitering koster ofte like mye som nybygg, og rehabiliterte studentboliger vil uten tilskudd gi langt høyere leiepris for studentene.

Powered by Labrador CMS