SATSER: Stian Bergheim (Montin), Jørn Are Skjelvan (Kvaler), Leif O. Jensen (Brødrene Jensen) og Peter Hougen (Montin) satser offensivt i leilighetsmarkedet.
SATSER: Stian Bergheim (Montin), Jørn Are Skjelvan (Kvaler), Leif O. Jensen (Brødrene Jensen) og Peter Hougen (Montin) satser offensivt i leilighetsmarkedet.

Skal kjøpe 100 nye leiligheter

Jørn Are Skjelvan og Montin får med Brødrene Jensen på en storsatsing på kjøp av nybyggleiligheter.

Publisert Sist oppdatert

I et blytungt marked for nybygg, skal det nye selskapet Presale gå offensivt til verks og kjøpe nybyggleiligheter. Montin og den tidligere toppsjefen i DNB Eiendom Nybygg Jørn Are Skjelvan står bak selskapet, som har fått med Brødrene Jensen på eiersiden. Målet er å ha en rullerende portefølje med 100 nybyggleiligheter over hele Norge, i områder med forventet befolkningsvekst og økende boligbehov. I tillegg skal selskapet hjelpe utviklerne med salg for å sikre byggelån og dermed oppnå byggestart.

– Presale skal være en solid, seriøs og langsiktig samarbeidspartner for både lokale og nasjonale boligbyggere, sier Peter Hougen i Montin.

Det er et management fra Kvaler AS, med eiendomsstrateg Jørn Are Skjelvan i spissen, som skal håndtere kjøp og salg av eiendommer for det nyetablerte selskapet.

– Slike offensive kjøp er ikke noe nytt. Men vår skala, innsikt og profesjonalitet vil sikre fornøyde boligkjøpere, god avkastning og stabilitet for våre partnere, forteller den tidligere toppsjefen i DNB Eiendom Nybygg.

Skjelvan forteller at deres tilnærming er langsiktig, og at selskapet vil være aktive i det norske leilighetsmarkedet gjennom både gode og dårlige tider. Skjelvan poengterer videre at den norske boligmodellen krever tilstrekkelig boligtilbud til riktig pris.

– Dette handler om å handle jevnt og trutt i alle markedssykluser. Vi vil tilpasse tidspunktet for salg av leilighetene for optimal timing. Dette sikrer at alle, inkludert sårbare grupper, har tilgang til bolig, og at den norske boligsirkelen opprettholdes, avslutter Skjelvan.

Brødrene Jensen har gjennom flere år vært en sentral aktør i norsk eiendomsbranje. Nå går de inn med kapital i Presale og tar med seg et sterkt omdømme fra eiendomsbransjen inn i nysatsingen.

– Dette øker graden av differensiering i eiendomsporteføljen vår, samtidig som vi ser stort potensial for avkastning over tid, sier Leif O. Jensen i Brødrene Jensen.

Han mener at samarbeidet også vil tilføre kunnskap til selskapets eksisterende eiendomsinvesteringer.

Montin har også opparbeidet et unikt økosystem innenfor eiendom, og tar med seg bred eiendomskunnskap og innsikt inn i samarbeidet. Samtidig har Kvaler har rukket å gjennomføre flere hundre markedsanalyser for boligutviklere, næringsmeglere og tomtebesittere etter at Skjelvan etablerte selskapet i 2021.

Powered by Labrador CMS