OPP: Både omsetningen og antall besøkende på Scalas kjøpesentre økte i fjor, her representert med Bryn senter.

Scalas kjøpesentre økte omsetningen med 4,6 prosent

– Ryktene om den fysiske handelens mulige undergang kan begraves, poengterer sjefen.

Publisert Sist oppdatert

Virksomhetene i Scalas sentre hadde en samlet omsetning på rett i underkant av 14,5 milliarder kroner i fjor – en økning på 4,6 prosent når man justerer for eiendommen Strandtorget på Lillehammer som ble rammet av flom etter ekstremværet «Hans», og derfor måtte holde flere butikker stengt i en lang periode ifølge en pressemelding.

– Dette er gode tall når vi tar med at 2023 var preget av galopperende renter og økte kostnader for husholdningene. Prisstigningen for året ender nok i området rundt våre leietageres omsetningsøkning og det betyr jo litt forenklet at salgsvolumet er opprettholdt. Det er bra i et krevende år, sier administrerende direktør Hans Jørgen Mørland i Scala Eiendom.

Antallet besøk økte med 6,8 prosent målt mot 2022, og endte på nesten 36,3 millioner.

– Besøksutviklingen er veldig gledelig. Alle rester av pandemi og lavere besøk er nå borte, og våre eiendommer fungerer som veldig populære hverdagssentre i sine lokalsamfunn. Folk ønsker å handle og liker å møtes. Ryktene om den fysiske handelens mulige undergang kan begraves, poengterer Mørland.

Alle Scalas 24 sentre økte omsetningen i 2023 målt mot 2022 – unntatt nevnte Strandtorget og Stadionparken i Stavanger som fikk redusert fremkommelighet som følge av grave og byggearbeider.

Scala Eiendom eier og forvalter 24 eiendommer fra Grimstad til Sortland. Selskapet spesialiserer seg på drift og utvikling av handlesentre. Scala er eid av Norgesgruppen, Fredriksborg, CC Eiendom, Joh. Johannson Eiendom og Colligo.

Powered by Labrador CMS