Bolig:

UTSOLGT: 210 av 211 leiligheter solgt her på noen få måneder.

Salgssuksessen har ingen ende

Salgstakten i deres nyeste boligprosjekt gjør at utbyggeren skrur opp hastigheten.

Publisert

I fjor åpnet Oslo S Utvikling (OSU) for salg av 68 leiligheter i første del av Clemenskvartalet i Bispevika i Oslo. Totalt skal det bygges 265 leiligheter der, mellom Middelalderparken og Bispevika.

Da de startet salget sto 1.500 personer på interesselista. Det andre salgstrinnet med 64 leiligheter ble lagt ut i oktober og det tredje rett etter jul.

- Så langt er 210 av 211 leiligheter solgt, og vi legger ut det fjerde salgstrinnet om litt. Vi hadde ikke regnet med at boligene skulle selges så raskt, men faktisk forserte vi trinnene da vi så hvor det bar, sier boligdirektør Lars Holm i OSU.

Han forteller om en enorm etterspørsel på alt i Fjordbyen – fra folk i alle aldersgrupper.

- To tredeler av dem som har kjøpt i Clemenskvartalet har adresse i Oslo, og en tredel av disse bor i Fjordbyen allerede. De har funnet seg til rette her og flytter bare internt. Resten av kjøperne kommer fra Viken og landet for øvrig, påpeker han.

Holm er imidlertid litt overrasket over at mange unge mennesker har funnet veien til Clemenskvartalet.

- 30 prosent av dem som har kjøpt treroms leiligheter i de første salgstrinnene er under 30 år gamle. Dette er unge par uten barn men med gode jobber i Barcode, og som klarer å betale 6-7 millioner kroner for en bolig. Den dyreste kostet 17,9. Når det er sagt har vi hatt leiligheter ned i 4,3 millioner kroner og det er svært lenge siden en ny bolig i sentrum var så rimelig, poengterer han.

For det meste er det privatpersoner som har investert i boligene i dette prosjektet. Bare 7 prosent er firmaer.

Når Clemenskvartalet er ferdig bygd rykker OSU videre sørover langs havnebassenget for å gjøre seg ferdige fire boligkvartaler til i retning Sørenga. Inkludert dette suksesskvartalet skal de bygge totalt 775 enheter i Bispevika Syd.

- Nå står 2.000 personer på interesseliste for disse boligene, og vi er ikke i tvil om at etterspørselen der også kommer til å bli god. Det merker vi på henvendelsene allerede, her blir det mange om beinet, påpeker Lars Holm.

Clemenskvartalet eies av OSU og Hav Eiendom, og hele prosjektet på 24.000 kvadratmeter skal stå ferdig i 2024. Totalt skal de selge leiligheter for ca. 1,8 milliarder i Clemenskvartalet, som gir et snitt på 6,8 millioner kroner per enhet. Hele første etasje skal bestå av næringslokaler.

Powered by Labrador CMS