Bolig:

12 ETASJER: Foreslått bebyggelse er i 6-12 etasjer.

Realinvest vil bygge dette i Trondheim

Planforslaget rommer opptil 175 boliger i tillegg til 300 parkeringsplasser og snaut 2.000 kvadratmeter forretningsareal.

Publisert

– Formålet med reguleringsplanen er å tilrettelegge for bygging av boliger og parkeringsanlegg i Cecilienborgvegen 2. Planen tillater også innslag av forretning. Planen legger til rette for nye gater med fortau der dette ikke finnes i dag. Eksisterende bygning innenfor planområdet tillates revet, heter det i planbeskrivelsen.

Planen ble lagt ut til offentlig ettersyn helt tilbake til november 2011, men ble sendt inn som komplett for ny førstegangsbehandling i desember 2017. Siden er det blitt blitt gjort endringer og ytterligere utredninger. Den nye planforslaget er nå lagt ut til offentlig ettersyn.

Planforslaget legger opp til et bruksareal bolig på 12.270 kvadratmeter, som vil gi ca. 159-175 boenheter. I tillegg kommer 1.850 kvadratmeter til forretning samt ca. 300 parkeringsplasser, som i hovedsak er tiltenkt som parkering for St. Olavs hospital og næring i området.

Foreslått bebyggelse er i 6-12 etasjer; 3 etasjer parkering med 2-9 boligetasjer over. Boligbebyggelsen er organisert i et kvartal på nivå med Osloveien. Parkeringsanlegget har innkjørsel fra ny veg på nivå med Cecilienborgvegen. Det høyeste bygget er derfor 12 etasjer sett fra Cecilienborgvegen.

I første etasje av parkeringsanlegget er et det tillatt forretning i den østre delen av arealet. Forretningen skal henvende seg ut mot fortau langs den nye fellesvegen.

Det skal være innganger til heis og trapp til boligbebyggelsen langs den nye fellesvegen.

– Nye veger i planen er tilpasset vegsystemet, som er regulert i plan for Marienborgområdet. Avkjørsel fra Cecilienborgvegen, er avhengig av at næringsaktiviteten nord for planen opphører. Frem til dette skjer, vil det etableres en midlertidig løsning som også er regulert i planen, fremgår det av planforslaget, som er utarbeidet av Plansmia, Skibnes Arkitekter og Spark studio på vegne av Realinvest.

Powered by Labrador CMS