STYRKER SEG I OSLO: Profiers hovedeier Bjørn Rune Gjelsten er fornøyd med å styrke selskapets stilling i Oslo etter kjøpet av Profier.
STYRKER SEG I OSLO: Profiers hovedeier Bjørn Rune Gjelsten er fornøyd med å styrke selskapets stilling i Oslo etter kjøpet av Profier.

Profier kjøper Neptune Properties

Bjørn Rune Gjelstens boligutvikler Profier kjøper Neptune Properties.

Publisert Sist oppdatert

Profier styrker dermed sin posisjon i Oslo-markedet, hvor Neptune Properties har en sterk stilling. Siden oppstarten i 2007 har Neptune utviklet og solgt mer enn 1200 boliger med en samlet markedsverdi på over 7 milliarder kroner.

Etter transaksjonen vil Profier Gruppen ha rundt 400.000 kvadratmeter under utvikling, fordelt på 75 prosjekter og 5000 boliger.

– Profier har de siste årene utviklet seg til en betydelig boligutvikler, og har gjennomført et stort antall prosjekter over hele landet. Gjennom kjøpet av Neptune Properties styrker vi nå vår tilstedeværelse i Oslo-området. Neptunes prosjektportefølje er en god match med Profiers egen utviklingsportefølje, og man forventer at Profier vil kunne utnytte de synergier og muligheter som ligger i å samarbeide på tvers av selskapene, sier Profiers hovedeier Bjørn Rune Gjelsten.

Neptunes styreleder Ole-Wilhelm Meyer er fornøyd med avtalen som nå er inngått.

– Neptune Properties er en suksesshistorie der vi på få år har inntatt en sterk posisjon i Oslo. Det at en stor og solid aktør som Profier nå kommer inn som eier, er en anerkjennelse av dette. Jeg er sikker på at Profier er en riktig eier for å videreutvikle Neptune, sier Meyer.

Neptune hadde flere strategiske alternativer på blokken, men konkluderte med at et salg til Profier var den beste løsningen. Tre av dagens eiere – Jon Strand, Lasse Røsnes og Morten Eivindssøn Astrup – har vært med siden selskapet ble etablert. I 2018 kom Usbl inn som største eier i selskapet med 34 prosent av aksjene.

– Usbl har en ambisiøs vekststrategi innenfor boligutvikling i årene som kommer og vi gjør fortløpende vurderinger av hvilke investeringer som vil gi mest verdi for våre medlemmer. Neptune Properties har vært en god investering for oss, men når muligheten til å selge dukket opp konkluderte vi med at et salg kan bidra til å styrke Usbls totale tilbud i tiden som kommer, sier Usbls adm. dir. Johan Bruu.

Daglig leder Lasse Lundhaug i Profier sier at Profier planlegger å opprettholde både organisasjonen og Neptunes merkevare.

Ola T. Gjørtz er representant for Gjelsten Holding og påtroppende styreleder i Neptune Properties. Han ønsker å bygge videre på fundamentet dagens eiere har skapt.

– Gjennom kjøpsprosessen har vi fått et solid inntrykk av selskapets ledelse gjennom Anders Gregersen og hans team. Neptune har opparbeidet seg et godt omdømme og har vektlagt bærekraft i kombinasjon med utvikling av ettertraktede boliger rundt kollektivknutepunkt. På den måten har selskapet kombinert sunn forretningsdrift med utvikling som bidrar til å løse Oslos klima- og boligutfordringer. Vi vil bygge videre på dette fundamentet, og er glade for at gründerne Jon Strand og Lasse Røsnes blir med på laget videre, sier Gjørtz.

Salgssummen er hemmelig. Pareto Securities har vært tilrettelegger i transaksjonen. Advokatfirmaene BAHR og Selmer har vært juridiske rådgivere for henholdsvis Selger og Kjøper i transaksjonen