Aktuelt:

TECH: Tine Charlotte Holm har vært opptatt av tech lenge og tok ledelsen i et av Oslo Børs' datterselskaper før hun var 27 år. Nå skal proptech-selskapet Carrot være med på å redde verden.

Podcast: Gulroten som skal løse avfallsproblemene

Etter å ha jobbet med fintech i mange år, ville Tine Charlotte Holm være med på et proptech-løp fra A til Å. Det har gått så bra at hun er blitt kåret til en av Norges 50 viktigste kvinner i tech.

Publisert

Tine Charlotte Holm og selskapet Carrot tilbyr programvare som sikrer at flere materialer blir sirkulære. De har allerede fått innpass hos kjøpesentrene til Olav Thon, og gjør det stort i pitchekonkurranser både innenfor og utenfor Norges grenser.

Mens politikerne har pisken klar for å få økt fart på det grønne skiftet, tilbyr Carrot en gulrot for at folk og bedrifter skal ta bedre klimavalg. Med Carrot spores avfallet der det oppstår - på kjøkkenbenken, kontoret eller i kjøpesenteret der tiltak kan iverksettes umiddelbart bruker teknologi til å koble avfallsenheter opp med brukerne, slik at man kan spore hva som kastes, hvem som kaster det og når det kastes. Sånn kan man forbedre infrastrukturen rundt avfall, effektivisere logistikken og ikke minst lage avgiftsmodeller som motiverer brukerne til en mer bærekraftig adferd. Bedre sortering betyr også en større mulighet for å omsette visse typer avfall som en verdifull ressurs istedenfor søppel.

Podcasten Proptech til Frokost er tilgjengelig på Apple podcast, Spotify, Acast, Google podcast og andre podcastplattformer. Du kan også høre podcasten ved å klikke på direktespilleren under her:

Powered by Labrador CMS