FORNØYD BRANSJEFORENING: Svensk Handel er fornøyd med den svenske
FORNØYD BRANSJEFORENING: Svensk Handel er fornøyd med den svenske

Sverige gir støtte til redusert husleie (+)

Den svenske redningspakken inneholder 5 milliarder kroner som skal bidra til reduserte husleiekostnader for leietakerne. Men da må også gårdeierne bidra.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag offentliggjorde de svenske myndighetene sin økonomiske redningspakke for næringslivet. Pakken, som har en total ramme på 150 milliarder kroner, inneholder tiltak som redusert arbeidsgiveravgift og er særlig innrettet mot mindre bedriter.

For utsatte bransjer som handel, servering og hotell kommer en kjærkommen støtte til virksomhetenes leiekostnader. Støtten på 5 milliarder kroner bygger på at gårdeierne går med på senke husleien i perioden fra april til juni. Da skal staten gå inn med støtte tilsvarende 50 prosent av leienedsettelsen.

– Alle de bedrifter som nå har fullt opp med å klare seg slipper administrasjonen. Det skal utleier ta hånd om. Her forutsetter vi at gårdeierne er generøse mot sine leietakere og sørger for at denne støtten kommer leietakerne til gode. De må være klare til å handle raskt og hjelpe leietakere som er i en veldig vanskelig situasjon, sa finansmarkedsminister Per Brolund, ifølge Fastighetsvärlden.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 399 pr mnd.
Faktureres kun årlig.
Bestill her

2-5 brukere*
NOK 1 197 pr mnd. / 239 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

6-10 brukere*
NOK 1 999 pr mnd. / 199 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

11-20 brukere*
NOK 2 999 pr mnd. / 149 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

21-50 brukere*
NOK 3 999 pr mnd. / 79 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.