RESTAURERING: AVA Eiendom eier også naboeiendommen, og er i ferd med å avslutte en omfattende restaurering av denne bygården. Foto: Google
RESTAURERING: AVA Eiendom eier også naboeiendommen, og er i ferd med å avslutte en omfattende restaurering av denne bygården. Foto: Google

Ser stort potensial i supersentral eiendom (+)

AVA Eiendom mener det bør vurderes om hele bygget på over 8 000 kvadratmeter i Oslo sentrum bør rives, og at det oppføres nybygg.

Publisert

På vegne av AVA Eiendom har NSW Arkitektur bestilt forhåndskonferanse hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for Kirkegata 23-25. Selskapet eier også naboeiendommen Karl Johans gate 14, og er i ferd med å avslutte en omfattende restaurering av denne bygården.

– Som en del av rehabiliteringen, ble det gjort omfattende arbeider med utgraving av kjellerareal for å forsegle alunskifer i grunn. Hele bygget ble refundamentert i forbindelse med dette. Erfaringen tilsier at det bør gjøres tilsvarende tiltak i grunnen for Kirkegata 23 -25 for å hindre fremtidige setningsskader. Det vurderes derfor hvorvidt hele bygget bør rives og at tiltaket oppføres som nybygg, skriver NSW Arkitektur til PBE.

Les også: Et slikt logistikkbygg har du aldri sett før

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 399 pr mnd.
Faktureres kun årlig.
Bestill her

2-5 brukere*
NOK 1 197 pr mnd. / 239 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

6-10 brukere*
NOK 1 999 pr mnd. / 199 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

11-20 brukere*
NOK 2 999 pr mnd. / 149 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

21-50 brukere*
NOK 3 999 pr mnd. / 79 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.