SPØRSMÅL Det stilles spørsmål rundt R8 Property, ved Emil Eriksrød og finansdirektør Eirik Engaas i R8 Property. Foto: Max Emanuelson
SPØRSMÅL Det stilles spørsmål rundt R8 Property, ved Emil Eriksrød og finansdirektør Eirik Engaas i R8 Property. Foto: Max Emanuelson

R8 får gjennomgå (+)

En knallhard artikkel i Finansavisen hevder at Emil Eriksrud har solgt luft til investorer og banker.

Publisert Sist oppdatert

Det er i Finansavisen lørdag at Emil Eriksrød og R8 Property får gjennomgå. Med forsidetittelen «Luftslott til 2 milliarder» går avisen gjennom selskapet og slår fast at «Emil Eriksrød selger luft til investorer og banker». Det vises til at R8 Property har skrevet opp verdien på eiendomsporteføljen med 350 millioner kroner siden årsskiftet 2015/2016. Samtidig viser den underliggende driften underskudd før oppskrivningene. Avisen skriver også at Eriksrud har solgt egne høyt belånte eiendommer inn i R8 Property og dermed tatt ut penger fra selskapet.

Det er bare et par uker siden R8 Property hentet inn 130 millioner kroner i en emisjon fra eksisterende og utvalgte aksjonærer. Da kom det frem at eiendommene verdivurderes til en yield på mellom 4,68 og 6,69 prosent, med en snittyield på 5,5 prosent. Selskapet skal finansiere flere nye prosjekter, samtidig som bankgjeld på 235 millioner kroner forfaller i løpet av de neste 12 månedene.

Emil Eriksrud avviser påstandene fra Finansavisen og viser til at R8 Property har levert gode resultater.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 399 pr mnd.
Faktureres kun årlig.
Bestill her

2-5 brukere*
NOK 1 197 pr mnd. / 239 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

6-10 brukere*
NOK 1 999 pr mnd. / 199 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

11-20 brukere*
NOK 2 999 pr mnd. / 149 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

21-50 brukere*
NOK 3 999 pr mnd. / 79 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.