STOPP: Her vil utviklerne bygge over 100 boenheter, men de ble stoppet av det nye rødgrønne regimet i kommunen. Foto: Fossum Bygg
STOPP: Her vil utviklerne bygge over 100 boenheter, men de ble stoppet av det nye rødgrønne regimet i kommunen. Foto: Fossum Bygg

Politikerne stoppet prosjekt med 100 boliger (+)

Det nye rødgrønne flertallet har lagt ned veto mot utbygging på jordbruksarealer. Dermed stopper det store prosjektet - inntil videre.

Publisert Sist oppdatert

– Med referanse til vedtak i kommunestyret om nullvisjon for nedbygging av matjord ønsker planutvalget å utsette behandling av detaljplan for Fosenjordet for å få på plass videre utredning av konsekvenser med tanke på nedbygging av matjord. Kommunedirektøren bes utsette behandling av denne saken for å utrede konsekvenser for dyrket mark.

Slik lyder planutvalgets nylige vedtak i Øvre Eiker kommune. Etter valget regjerer Sp, Ap, SV og MDG i kommunen og dermed trår den nye politiske hverdagen inn for utbyggerne på den 21 mål store eiendommen to mil vest for Drammen. Der har de sett for seg over 100 eneboliger, rekkehus og leiligheter.

LES OGSÅ: Har solgt over 400 leiligheter i gigantprosjektet

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 399 pr mnd.
Faktureres kun årlig.
Bestill her

2-5 brukere*
NOK 1 197 pr mnd. / 239 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

6-10 brukere*
NOK 1 999 pr mnd. / 199 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

11-20 brukere*
NOK 2 999 pr mnd. / 149 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

21-50 brukere*
NOK 3 999 pr mnd. / 79 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.