TØFFE TIDER: Kjøpesenteret på Aker Brygge har merket korona-effekten på omsetningen. Foto: Grisha Bruev/Shutterstock.com
TØFFE TIDER: Kjøpesenteret på Aker Brygge har merket korona-effekten på omsetningen. Foto: Grisha Bruev/Shutterstock.com

Omsetningen på Aker Brygge halvert i mars (+)

Norwegian Property har fått merke koronakrisen. I mars var omsetningen på Aker Brygge ned 52 prosent.

Publisert Sist oppdatert

Det var korona som sto i fokus da Norwegian Property la frem resultatene for første kvartal etter børsens stengetid onsdag. Mens omsetningen på Aker Brygge var opp med hele 8,8 prosent i januar og februar sammenlignet med året før, bidro myndighetenes tiltak den 12. mars til et svalestup for butikkene og restaurantene på Aker Brygge. I mars var omsetningen på brygga ned med hele 52,5 prosent. Dermed endte omsetningen i første kvartal på 310 millioner kroner, en nedgang på 14,1 prosent. Norwegian Property melder at de vil ha nesten 100 prosent av butikkene i kjøpesenteret tilbake i drift fra lørdag andre mai.

Les også: Katastrofalt for omsetningen

Inntektene til Norwegian Property økte til 565 millioner kroner i første kvartal fra 192 millioner kroner i samme kvartal året før. Økningen skyldes kjøpet av Lille Grensen 7 i fjerde kvartal i fjor og overlevering av 73 leiligheter på Hasle (383 millioner kroner). Leieinntektene var ned fra 191,6 millioner til 167,7 millioner kroner.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 399 pr mnd.
Faktureres kun årlig.
Bestill her

2-5 brukere*
NOK 1 197 pr mnd. / 239 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

6-10 brukere*
NOK 1 999 pr mnd. / 199 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

11-20 brukere*
NOK 2 999 pr mnd. / 149 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

21-50 brukere*
NOK 3 999 pr mnd. / 79 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.