NYE TILTAK: Stian Berger Røsland og Trude Gran Melbye i Selmer Advokatfirma ser nærmere på de nye tiltakene for reiselivet.
NYE TILTAK: Stian Berger Røsland og Trude Gran Melbye i Selmer Advokatfirma ser nærmere på de nye tiltakene for reiselivet.

Nye økonomiske tiltak for reiselivet - gode eller dårlige nyheter? (+)

Regjeringen har lansert nye økonomiske tiltak for reiselivet som følge av koronaepidemiens virkninger. Deler av kritikken mot de tidligere ordningene gjør seg gjeldende også for de nye tiltakene.

Publisert

Regjeringen lanserte 21. september flere ulike økonomiske hjelpetiltak for reiselivsnæringen, som er en av bransjene som er særlig hardt rammet av myndighetenes koronatiltak. Det mest sentrale tiltaket er en ny kompensasjonsordning for reiselivsbedrifter med stort omsetningsfall. Det varsles også lokale tiltak i distrikts-Norge samt flere generelle tiltak som også vil komme reiselivsnæringen til gode.

Ny kompensasjonsordning

Regjeringen foreslår en kompensasjonsordning fra september til og med desember 2020 som innebærer at staten dekker en andel av reiselivsbedriftenes faste, uunngåelige utgifter. Ordningen vil gjelde for overnattingsbransjen, serveringsbransjen, formidlingsbransjen (reisearrangører mv.) og deler av bransjene for passasjertransport og opplevelser. Også messe- og konferansearrangører foreslås innlemmet.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 399 pr mnd.
Faktureres kun årlig.
Bestill her

2-5 brukere*
NOK 1 197 pr mnd. / 239 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

6-10 brukere*
NOK 1 999 pr mnd. / 199 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

11-20 brukere*
NOK 2 999 pr mnd. / 149 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

21-50 brukere*
NOK 3 999 pr mnd. / 79 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.