KORT VEI TIL BJØRVIKA: Eiendommen grenser mot Landbrukskvartalet på Grønland, og det er kort vei til Nordenga bru, som binder sammen Bjørvika med Schweigaards gate.
KORT VEI TIL BJØRVIKA: Eiendommen grenser mot Landbrukskvartalet på Grønland, og det er kort vei til Nordenga bru, som binder sammen Bjørvika med Schweigaards gate.

Kontorbygg på Grønland kan bli ombygget til hotell med 135 rom (+)

Leieforholdet med administrasjonen i Bydel Gamle Oslo er avsluttet. Nå ønsker Vame Eiendom ANS å bygge om til hotell.

Publisert

På vegne av Vame Eiendom ANS, som eies av Egge Eiendom AS og Valter Jensen Eiendom AS, har LOF arkitekter søkt om rammetillatelse for Platous gate 14-16. Eiendommen grenser mot Landbrukskvartalet på Grønland, og det er kort vei til Nordenga bru, som binder sammen Bjørvika med Schweigaards gate over jernbanesporene på Oslo S.

Det eksisterende kontorbygget ble oppført i 1964, og består av 5 etasjer, hvorav 5. etasje er tilbaketrukket med en terrasse mot Platous gate. I tillegg består bygget av en kjelleretasje og tekniske rom på tak over 5. etasje. Bygget ble totalrehabilitert i 1999-2000.

– Bygget ble innredet som kontorlokaler for administrasjonen i Bydel Gamle Oslo. Leieforholdet er nå avsluttet, og leietaker har flyttet ut. Etterspørselen etter kontorarealer generelt er blitt vesentlig redusert. Det ønskes derfor å bygge om eksisterende bygg til hotell med 135 hotellrom, møterom og servicefunksjoner, skriver LOF arkitekter i henvendelsen til Plan- og bygningsetaten.

Tiltaket omfatter ombygging av eksisterende bygg fra kontor til hotell, etablering av universell utformet adkomst til hotellet fra gårdsrommet og etablering av et nytt tilbygg (én etasje) i gårdsrommet, som består av et frittliggende lukket avfallsbod og en overbygget åpen
sykkelparkering.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 449,- pr mnd.
Faktureres kun årlig.

Bestill her

2 brukere*
NOK 798,- pr mnd. / 399 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

3 brukere*
NOK 1 047,- pr mnd. / 349 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

Ønsker dere flere enn 3 brukere?Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.