FINANSIERER SELV: Eiendommene finansieres 100 prosent av forvaltningskapitalen, slik at gjelden er null.
FINANSIERER SELV: Eiendommene finansieres 100 prosent av forvaltningskapitalen, slik at gjelden er null.

Har 20,2 milliarder i eiendom (+)

Oslo Pensjonsforsikring er ikke som andre eiendomsaktører.

Publisert Sist oppdatert

– Generelt hadde vi god avkastning på eiendommene våre i fjor. Vi er optimistiske fremover, men eier samtidig tre hoteller, sier forvaltningsansvarlig Richard Groven i Oslo Pensjonsforsikring – et livsforsikringsselskap eid av Oslo kommune.

Selskapet leverer offentlig tjenestepensjon til de fleste ansatte i Oslo kommune, kommunale foretak, flere av kommunens aksjeselskap og ansatte på sykehus som tidligere ble eid av Oslo kommune. Av en total forvaltningskapital på 105 milliarder kroner er 20,2 milliarder investert i eiendom. Eiendommene finansieres 100 prosent av forvaltningskapitalen, slik at gjelden er null.

Oslo Pensjonsforsikring hadde i fjor et konsernresultatet før skatt for på 1 019 millioner kroner, mot 791 millioner kroner i 2018. Avkastningen på kundenes pensjonsmidler i 2019 var på 10,3 prosent. Det er den høyeste avkastningen noe norsk livsforsikringsselskap har hatt siden Oslo Pensjonsforsikring fikk 10,5 prosent i 2003. 


Når det gjelder de nevnte hotellene, tror Groven at markedet vil være tilbake relativt raskt. Selskapet eier også handelsarealene på Ullevål Stadion, men der har både Coop, Ark, Apotek 1, Life, Braa Sport og Vinmonopolet hatt omsetningsvekst under koronakrisen.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 449,- pr mnd.
Faktureres kun årlig.

Bestill her

2 brukere*
NOK 798,- pr mnd. / 399 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

3 brukere*
NOK 1 047,- pr mnd. / 349 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

Ønsker dere flere enn 3 brukere?Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.