NÆR T-BANEN: Frydenbergveien 46B er beliggende i kort avstand fra Løren T-banestasjon.
NÆR T-BANEN: Frydenbergveien 46B er beliggende i kort avstand fra Løren T-banestasjon.

Endre Røsjø vil ha boliger i dette Oslo-bygget (+)

Centennial AS ønsker at næringsbygget skal konverteres til boliger, samtidig som det bygges på med en ekstra etasje.

Publisert

På oppdrag av Endre Røsjø-selskapet Centennial AS har Alliance arkitekturstudio undersøkt mulighetene for å bygge boliger i Frydenbergveien 46B på Hasle. Bygningen ble oppført på 1950-tallet som en del av en elektrisitetsfabrikk fra 1918, og den er oppført på Byantikvarens gule liste som representativ industribygning med høy arkitektonisk kvalitet fra denne tiden.

– Bygningen er i dag regulert til formål for forretning, kontor, industri og bevertning. Den regulerte maksimale byggehøyden er satt til kote 121 m.o.h., totalt 3,6 meter fra dagens gesims, noe som muliggjør en ekstra etasje, skriver Alliance arkitekturstudio i henvendelsen til Plan- og bygningsetaten (PBE), der det bes om forhåndskonferanse byggesak.

Nabobygget, Frydenbergveien 48, fikk i 2017 dispensasjon til ombygging til boliger. Dette skjedde etter at tiltakshaver ønsket å omregulere, hvorpå PBE oppfordret til heller å søke rammetillatelse med tilhørende søknad om dispensasjon fra formål i reguleringsplanen.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 449,- pr mnd.
Faktureres kun årlig.

Bestill her

2 brukere*
NOK 798,- pr mnd. / 399 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

3 brukere*
NOK 1 047,- pr mnd. / 349 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

Ønsker dere flere enn 3 brukere?Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.