SOLID: Ivar Tollefsen kontrollerer Heimstaden Bostad, som tjente 4,69 milliarder svenske kroner i første halvår.
SOLID: Ivar Tollefsen kontrollerer Heimstaden Bostad, som tjente 4,69 milliarder svenske kroner i første halvår.

Eiendommer for 135 milliarder (+)

Heimstaden Bostad sitter på en eiendomsportefølje verdt 135 milliarder svenske kroner.

Publisert

Ivar Tollefsens eiendomsimperium har vært gjennom en enorm vekst de seneste årene. Etter en rekke transaksjoner har Tollefsen samlet utleieporteføljen i selskapet Heimstaden Bostad. Der eier Heimstaden 52 prosent av de stemmeberettigede aksjene og 44 prosent av aksjekapitalen. Alecta og Folksam har henholdsvis 39 og 6 prosent av de stemmeberettigede aksjene, mens Ericsson Pension og Sandvik Pensjon har 2 og 1 prosent.

Ved utgangen av første halvår hadde Heimstaden Bostad investeringseiendommer verdsatt til 135 milliarder svenske kroner. I første halvår bokførte selskapet en verdiøkning på 3,51 milliarder svenske kroner på eiendomsporteføljen som består av over 100 000 leiligheter og 478 000 kvadratmeter med næringsareal. Totalt har selskapets boliger et areal på 6,84 millioner kvadratmeter.

I første halvår oppnådde Heimstaden Bostad 3,308 milliarder svenske kroner i leieinntekter. Netto driftsresultat var 1,907 milliarder kroner, mens selskapet hadde kontantstrøm fra driften på 802 millioner kroner. Resultat før skatt endte på 4,687 milliarder kroner. Selskapets bokførte egenkapital var ved utgangen av første halvår 70,3 milliarder kroner. I løpet av halvåret kjøpte Heimstaden Bostad eiendommer for 18,8 milliarder kroner. I tillegg ble det gjennomført investeringer i eiendommene på 1,149 milliarder kroner.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 449,- pr mnd.
Faktureres kun årlig.

Bestill her

2 brukere*
NOK 798,- pr mnd. / 399 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

3 brukere*
NOK 1 047,- pr mnd. / 349 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

Ønsker dere flere enn 3 brukere?Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.