NY BY: Slik er skissene for Teleplanbyen mellom Lysaker og Fornebu, hvor et nytt lokk over tilfartsveien til Fornebu skal gi ekstra tomteareal. (Ill.: Norconsult)
NY BY: Slik er skissene for Teleplanbyen mellom Lysaker og Fornebu, hvor et nytt lokk over tilfartsveien til Fornebu skal gi ekstra tomteareal. (Ill.: Norconsult)

Gigantplaner mellom Lysaker og Fornebu (+)

Investoren har planene klare for mer enn 100 000 kvadratmeter ny bygningsmasse, fordelt på boliger, kontorer, hotell og handel.

Publisert Sist oppdatert

De fleste som har kjørt inn til Fornebu har lagt merke til bebyggelsen oppe på tunnellokket, også kjent som Teleplanlokket. Eieren av bygningene oppe på den 157 meter lange tunnelen er Teleplan Eiendom, og nå foreligger det store planer for videre utnyttelse av arealet.

– Bymessig utviklingI slutten av november tikket det inn bestilling for oppstartsmøte for detaljregulering for Fornebuveien 35 til plan- og bygningsavdelingen i Bærum kommune. Avsender var Norconsult på vegne av Teleplan Eiendom, og formålet og bakgrunnen med planen er «å realisere Teleplanbyen iht. til planprogram for Oksenøyveien nord og Fornebuveien 35».

– Det skal legges til rette for en bymessig utvikling i Teleplanbyen i tråd med føringer fra regionale myndigheter, samt overordnete føringer og planer i Bærum kommune. Planområdet ligger innenfor kommunens vekstgrense og spiller en nøkkelrolle for å styrke sammenhengen mellom Lysaker og Fornebu to store og viktige byutviklingsområder i Bærum kommune, heter det i teksten som følger bestillingen til oppstartsmøtet.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 449,- pr mnd.
Faktureres kun årlig.

Bestill her

2 brukere*
NOK 798,- pr mnd. / 399 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

3 brukere*
NOK 1 047,- pr mnd. / 349 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

Ønsker dere flere enn 3 brukere?Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.