Utvikling:

60.000 KVM: Planforslaget rommer boliger, videregående skole og noe næring med en samlet bygningsmasse på snaut 60.000 kvadratmeter.

PBE sa nei til 855 boliger på Torshov. Nå prøver eieren med 500 enheter

Bastia Eiendom gir ikke opp utbyggingen av den 45,2 dekar store tomten på Torshov i Oslo.

Publisert

I januar i fjor skrev Estate Nyheter at Bastia Eiendom har omfattende planer for Oslo-eiendommen, som selskapet kjøpte av Statsbygg i 2005. I bestilling av oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten (PBE) ble det skissert 855 boenheter og 6.080 kvadratmeter BRA næring. Planen rommet også en skole for 850 elever.

I mars 2020 stoppet PBE planinitiativet for videre behandling «fordi forslaget ikke er i tråd med overordnede føringer og er i konflikt med verneverdier». Nå er det bestilt nytt oppstartsmøte hos etaten.

– Vi sender nå inn en revidert planskisse og en ny anmodning om oppstart.

Bastia Eiendom har engasjert Grindaker Landskapsarkitekter og Lund Hagem Arkitekter til å utarbeide et nytt forslag til planskisse for Torshaug, skriver Urba, som er planfaglig rådgiver for plansaken.

Gamle Torshov Skole ligger midt på tomten. Dette bygningskomplekset består av tre bygg. Vossegata 35 står tomt, men bygget er godkjent som boliger og barnehage. Det er søkt om bruksendring til boliger og totalrehabilitering av hele bygget. PBE har avslått søknaden, og vedtaket er påklaget.

– Bygget bør få ny bruk slik at kulturminnet bevares. Vossegata 31-33 brukes som studenthybler og studentkollektiv fram til 2025. Vossegata 29 brukes som barnehage, men tilhørende utearealer, skriver Urba til PBE.

I det nye planinitiativet skisseres det 500 boliger med et samlet bruksareal på 36.800 kvadratmeter. I tillegg kommer næring i del av eksisterende bebyggelse, inklusive drivhus (ca. 3.220 kvm), næring i to av byggene ut mot Vossegata (kontor/co-working ol. 3.680 kvm) samt mindre lokaler i første etasje tilknyttet boligbebyggelse (1.290 kvm). Videregående skole oppgis med et areal på ca. 14.000 kvadratmeter

Powered by Labrador CMS