Da oljefondet startet med kjøp av eiendom i utlandet i 2010, var der bare tre ansatte som jobbet med dette. I dag er antallet økt til 70.
– Jeg tror vi kommer til å være rundt 100 ansatte som arbeider med eiendom mot slutten året, opplyste Karsten Kallevig i Norges Bank Investment Management (NBIM) på Eiendomsdagen 2015 på Handelshøyskolen BI.
Les også: Thons råd til studentene
Les også: Kjøpte mye, tjente godt
Les også: Kjøper mer i London
Ambisiøse mål
Men NBIM skal kjøpe veldig mye eiendom i utlandet fremover, derfor skal staben styrkes ytterligere.
– I NBIMs strategiplan for 2014-2016 er det skissert ambisiøse mål for eiendomsforvaltningen, noe som tilsier at det vil bli behov for en betydelig større organisasjon fremover. Vi forventer at antall ansatte i eiendomsforvaltningen vil øke til 200 i løpet av strategiperioden, heter det i NBIMs årsrapport for 2014.
Med den ambisiøse satsingen på eiendom ble også ledergruppen i NBIM utvidet fra 6 til 12 personer i oktober i fjor. Fire av disse inngår i en egen ledergruppe, som skal bygge og videreutvikle eiendomsorganisasjonen.
Les også: Nytt kjøp i New York
Les også: Kjøper mer her
Les også: Handler i München
Flere kjøp
Andelen av oljefondet som var investert i eiendom, steg til 2,2 prosent ved utgangen av 2014.
Denne andelen skal imidlertid økes til 5 prosent, og NBIM er kommet godt i gang i 2015 med kjøpet av Queensberry House i London til 2,2 milliarder kroner og 45 prosentandelen av en eiendom på 11 Times Square i New York. Den sistnevnte andelen ble kjøpt for rundt 3,1 milliarder kroner.
Les også: Vil passe sine egne saker
Satser i Asia
Mens eiendomsinvesteringene til NBIM så langt har funnet sted i USA og Europa, har fondet også store planer og kjøp i Asia. Singapore og Tokyo er de to første asiatiske byene hvor det skal investeres i eiendom.
– De første investeringene i Asia kommer i 2015 eller 2016, opplyste Kallevig på Eiendomsdagen.
Les også: Kjøper mer logistikk
Les også: Blar opp 6,1 mrd for dette
Les også: Kjøper USA, bit for bit