NYTT SAMARBEID: Fredrik Selmer, Administrerende Direktør, Selmer Eiendom og Rikard af Ekenstam, Chief Commercial Officer, Sunday Power.

Nytt solenergianlegg blir størst i bilbransjen

Sammen med Sunday Power skal Selmer Eiendom og RøhneSelmer bygge det som antakelig blir det største solcelleanlegget i norsk bilbransje – på det nye anlegget Bilfabrikken i Lier.

Publisert

– Alle må bidra der de kan, også i vår bransje. For oss er Bilfabrikken i Lier et viktig steg på veien. Anlegget i seg selv vil sørge for en kortere og mer samfunnsnyttig vei fra bestilling til leveranse for kundene våre. Samtidig strekker vi oss for å gjøre den veien så grønn som mulig, sier Kjetil Hagestande, CEO i RøhneSelmer.

Solcelleanlegget, som skal ferdigstilles våren 2024, vil bestå av 1.779 solcellepaneler, som gir en samlet kapasitet på helt oppunder 1 megawatt. Dette vil gi en estimert produksjon på 750.000 kilowattimer, som tilsvarer energibehovet til 3,7 millioner kilometer kjøring med en Ford Mustang MachE – eller over 90 ganger rundt ekvator. I tillegg vil solcelleanlegget spare miljøet for 331 tonn CO2-utslipp hvert år.

– Dette partnerskapet viser mulighetene og potensialet i solenergi. Ved å fylle sitt ubrukte takareal med solcellepaneler, kan Selmer-gruppen effektivt produsere fornybar energi uten å gjøre inngrep i naturen. Med vår løsning hjelper vi dem med å nå bærekraftsmålene for byggene sine, redusere strømutgiftene og gi dem inntekter fra egne tak. En vinn-vinn for alle parter, sier Rikard af Ekenstam, Chief Commercial Officer i Sunday Power.

Norges største Ford-forhandler, RøhneSelmer, vil benytte solenergien til to formål: til driften av bygget, som huser deres hovedforhandler og verksted i Drammen, og til forsyning av sin topp moderne ladeinfrastruktur for elbiler.

– Vi står foran store og spennende lanseringer fra Ford i tiden som kommer. Det er helt naturlig at vårt nye stor-anlegg følger opp den satsingen vi gjør på elektriske biler, med et topp moderne solcelleanlegg som vil forsyne både bygget og bilene vi skal levere, med strøm, sier Kjetil Hagestande, CEO i RøhneSelmer.

– Samarbeidet med Sunday Power er for oss et betydelig steg mot en grønnere og mer bærekraftig fremtid. Vi ser frem til å støtte RøhneSelmer i overgangen til ren energi, og til den positive effekten dette prosjektet vil ha på samfunnet og miljøet. Vi valgte Sunday Power på grunn av deres svært kompetente og dyktige team og deres helhetlige løsning for solenergi, som gjør at våre leietakere på Bilfabrikken kan få kostnadseffektiv solenergi på en enkel og lønnsom måte, sier Fredrik Selmer, Administrerende Direktør i Selmer Eiendom.

Jonas Ibsen Brynildsrud, CEO i Sunday Power, er veldig glad for å inngå et langsiktig partnerskap med Selmer Eiendom og RøhneSelmer, og ser frem til å gå i gang med dette ambisiøse solenergiprosjektet.

– Dette samarbeidet utmerker seg også fordi det antakelig er det største solcelleanlegget både i Drammensregionen og i bilbransjen. Sammen setter vi en ny standard for bærekraft for bilindustrien, og vi er stolte over tilliten vi har fått i dette prosjektet, sier han. 

Installasjonsprosessen starter opp snarlig, og solcelleanlegget er forventet ferdigstilt våren 2024.

Powered by Labrador CMS