ÅRETS STARTUP: Carrot var ett av selskapene som vant pris på Proptech Summit.

Prisdryss til proptech-selskaper

«Top of the props» ble kåret under denne ukens Proptech Summit.

Publisert

Det var under festen til årets Proptech Summit at flere av proptech-selskapene fikk sin heder og ære i form av kåringer av Årets startup, Årets scaleup, Årets eiendomsselskap og Årets proptech-investor.

Juryen til kåringene besto av Christian Ringnes fra Eiendomsspar, Caroline Krefting fra Carucel, Anders Buchardt fra AB Invest, Sonja Horn fra Entra, Camilla Krogh fra Ferd Eiendom, Rune Augenstein fra Smedvig, Ingebjørg Foss Daae fra Consigli, Ann-Kristin Pfründer fra Norselab, Anders Mjåset fra Mesh og Proptech Norway, Torunn Ølnes fra Arkwright X, Martic McGloin fra Airthings og Praktisk proptech. 

Årets startup

De nominerte til Årets startup var Carrot, Sunday Power, Findable, Propely, 7Analytics, Defigo, Nablaflow og Kvist.

– De som vinner denne konkurransen her er kjempeflinke og kommer til å bli skikkelig rike, tullet Christian Ringnes da han skulle kåre vinnerne.

Carrot stakk av med seieren i kategorien Årets startup. Carrot samler og gir avfallsdata på leietakernivå for å motivere leietakere til å forbedre sortering - samt å gi incentiver gjennom differensiert avfallsgebyr basert på sorteringsresultat

– Deres tilnærming til å motivere leietakere til å kutte kostnader og tilfredsstille rapporteringskrav er noe helt unikt innenfor PropTech, hvor flere gode startups skiller seg ut. I tillegg til å ha store kunder som Entra, Malling & Co, og Thon, er de også pågående med en internasjonal skalering, og har nylig signert sin første kunde i utlandet. Gjennom en tilnærming som minner om en subtil gulrot, har de motivert kunder til å redusere sitt klimagassutslipp. Med nye produkter, nye markedssegmenter og stadig flere kunder og sterk vekst det siste året, har deres imponerende innsats og dedikasjon til en grønnere fremtid gjort dem til en verdig mottaker av denne ærefulle prisen. Det er med stor glede og enstemmig enighet fra vår jury at vi nå kunngjør årets prisvinner: Carrot, var juryens budskap om vinneren.

Årets scaleup

I kategorien Årets scaleup var Airthings, Piscada, Geodata, Marketer og Consigli nominert.

Vinneren var Marketer. Selskapet gir eiendomsutviklere og meglere muligheter til å analysere, markedsføre og selge nybygg - helt digital og automatisert. Med nylig lansering av M360 og Smartsale, og utvidelse internasjonalt, har selskapet styrket sin posisjon som bransjeleder innenfor den digitale kundereisen.

– Vi har gleden av å hedre en scaleup som har fått til en imponerende internasjonal ekspansjon, vellykkede nylanseringer og imponerende vekst i en krevende og utfordrende markedssituasjon, sa jurymedlem Sonja Horn fra Entra om vinneren.

– Scaleupen er ikke bare en av Europas hurtigst voksende proptechselskaper, i stor grad gjennom oppkjøp, men også formet en ende-til-ende-løsning som forenkler administrasjon av all prosjektdata, sikrer full datafangst gjennom kundereisen. De har satt en ny standard for bransjen for nyboligsalg, fortsatte Camilla Krogh.

– De har imponert juryen med sine nyskapende produkter og med sine utrolige prestasjoner. Vi ønsker å gratulere Marketer med seieren i Top of The Props – scaleup, fortsatte Horn.

Årets eiendomsselskap

De nominerte til kategorien Årets eiendomsselskap var Hathon, Carucel Eiendom, Smedvig, Møller Eiendom og Entra.

Vinneren var Smedvig, som har en stor eiendomsportefølje, en intern proptech-avdeling og flere store og viktige prosjekter i Stavanger-regionen.

– Med en massiv eiendomsportefølje, en bunnsolid kapitalavdeling og sin egen proptech-divisjon med over 100 ansatte, har årets vinner etablert seg som en mester innen anvendt proptech. Med velpubliserte og banebrytende prosjekter utenfor Østlandet, kombinerer selskapet en dyp forståelse for klimatiltak med en forskningsbasert anerkjennelse av fordelene som teknologi skaper for kostnadsbesparelser i drift og bedre leietakeropplevelser. I år har selskapets nye hovedkontor i Stavanger, Innoasis, satt en ny standard for oppgradering av eldre bygninger. Selskapet er samtidig blitt en drivkraft for samarbeid i det norske proptech-økosystemet. Det er vår store glede å kunngjøre at vinneren av prisen for Årets Eiendomsselskap er Smedvig, sier juryen om Årets eiendomsselskap. 

Årets proptech-investor

De nominerte til kategorien Årets proptech-investor var TRK Group, Antler og StartupLab. Det var sistnevnte selskap som stakk av med seieren. StartupLab har brukt sin kompetanse innenfor skalering til norsk proptech i mange år. De lanserte nylig bransjeprogrammet, Startuplab Construction, er program som bringer store partnere til bordet og driver innovasjon innenfor saker som produktivitetsgap, grønn overgang og bransjens konkurransekraft.

– Prisen for Årets Proptech Investor er et stort nikk i retning et investeringsmiljø som har spilt en ledende rolle i å fremme et innovasjonssystem i Oslo generelt, og med en spesiell vekt på proptech. I et landskap for risikokapital der ekspertise innen eiendom og teknologi ofte har vært mangelvare, har prisvinneren konsekvent vist verdien av sin dype forståelse for eiendoms- og byggesektoren. Med 72 proptech-selskaper i sine ulike programmer, har vinnerne lykkes med å bringe betydelige partnere til bordet og drive innovasjon innen områder som produktivitetsforbedring, Det grønne skiftet og bransjens konkurranseevne. I år styrket de engasjementet med etableringen av satsingen StartupLab Construction, ledsaget av seks nye investeringer innen proptech. Gi en stor applaus for vinneren av Årets Protpech-investor, StartupLab, sier juryen om Årets proptech-investor. 

Hall of fame

Under Proptech Summit ble det også delt ut Hall of fame-utmerkelser. Spacemaker, med gründerne Carl Christensen, Håvard Haukeland og Anders Kvåle, «representerer det ypperste av norsk proptech og datadrevet innovasjon», sier juryen om Spacemaker.

Trond Riiber-Knudsen i TRK Group ble også en del av Hall of fame, etter at han har vært en viktig del av mange norske proptech-eventyr.

Mathis Grimstad i Stor-Oslo Eiendom ble med i Hall of fame som følge av at han var en av pionerene i eiendomsbransjen som forsto verdien bransjen kunne hente ut fra å utnytte data og ny teknologi.

Den fjerde Hall of fame’eren var Praktisk proptech, ved Martin McGloin og Tommy Hagenes. Podcasten er ifølge juryen en stemme som norsk proptech-bransje trenger.

Powered by Labrador CMS