SAMARBEIDER: Lindab og Airthings har kommet med en ny versjon av løsningen for ventilasjon og oppvarming og kjøling i byggene som ble lansert under Proptech Summit.

– En game-changer for rehabmarkedet

Lindab og Airthings har utviklet en løsning som i tillegg til å styre ventilasjon tar kontroll over oppvarming og kjøling i byggene. Det nye versjonen ble lansert under Proptech Summit onsdag.

Publisert

– Ved å inkludere varme- og kjølestyring i løsningen, tar vi et gigantisk sprang mot virkelig bærekraftige bygg, sier administrerende direktør i Airthings, Øyvind Birkenes.

Eirik Austad, administrerende direktør i Lindab Norge, legger til:

– Løsningen er en game-changer for renoveringsmarkedet. Den gir umiddelbare energibesparelser og bedre kontroll over bygninger. Løsningen forlenger dermed levetid og forbedrer byggenes funksjonalitet, sier Auststad.

Det var for ca. ett år siden at tech- og inneklimaselskapet Airthings og ventilasjonsgiganten Lindab lanserte et nytt samarbeid. Ved å kombinere teknologisk sensorinnovasjon og ledende ventilasjonskompetanse, skulle de ta bygg- og eiendomsbransjen i en mer bærekraftig retning.

– I september i fjor lanserte vi en løsning som gjorde det mulig å ettermontere smarte spjeld som automatisk regulerer luften i et rom eller en sone i et bygg. De såkalte UltraLink-spjeldene fra Lindab ble styrt på bakgrunn av data fra sensorene til Airthings, sier salgssjef ventilasjon hos Lindab, Stefan Myhre Pettersen.

Det seneste året har selskapene videreutviklet teknologien, og nå er det ikke lenger bare luft og ventilasjon som kan styres.

– Nå er også oppvarming og kjøling integrert i løsningen, noe som er betydelig oppgradering fra fjorårets versjon, sier Myhre Pettersen.

Under Proptech Summit, som ble arrangert av Proptech Norway under Oslo Innovation Week, lanserte Lindab og Airthings den nye og forbedrede versjonen av løsningen

– Mange eiendomseiere sliter i økende grad med å oppfylle nye EU-taksonomiforskrifter og strengere krav til energisertifikater. Behovet for kostnadseffektive, bærekraftige løsninger, har derfor aldri vært større, sier Austad i Lindab.

– Samtidig motiveres flere av de økende energikostnadene og mange jakter derfor alternative oppgraderinger. Lindab og Airthings treffer markedet klokkerent og tilbyr en "kirurgisk intervensjon" som raskt og enkelt transformerer brune bygg til grønne miljøvinnere, hvor man har full kontroll over både ventilasjon og energibruk, sier Birkenes i Airthings.

Powered by Labrador CMS