SKAPER CREATE INSIGHT: Fra venstre: Rune Svindland (gründer av Create-Solutions), Rune Zakariassen (gründer av Nordeca Insight Property), Kjartan Nielsen Friis (daglig leder Visma Property Solutions og Andreas Caspari (salgssjef Visma Property Solutions). Foto: Ingar Johansen

– Befester posisjonen som eiendomsbransjens Bloomberg

Visma Property Solutions slår sammen analyseverktøyene Create-Solutions og Nordeca Insight Property og introduserer Create Insight.

Publisert

Skal bli eiendomsbransjens Bloomberg.

Det var overskriften da Estate Nyheter omtalte Create Solutions for første gang høsten 2017. Da hadde Econ Consulting Group skilt ut satsingen på næringseiendomsdata og -analyse i et eget selskap. Siden gikk Smedvig inn med kapital i selskapet og senere ble selskapet kjøpt opp av Visma.

Nå tar Visma grep og slår Create-Solutions sammen med Nordeca Insight Property.

– Med dette nye verktøyet er vi virkelig eiendomsbransjens Bloomberg, sier Rune Svindland, gründer av Create-Solutions.

Create-Solutions er basert på dashboards som arbeidsflate og har lenge vært kjent for sitt fokus på næringseiendom, mens Nordeca Insight Property har en rekke kartfunksjoner og utallige datakilder/kartlag som også inkluderer boligmarkedet. Når disse to systemene nå smelter sammen, er resultatet en sømløs integrasjon som gir en komplett løsning for eiendomsaktørene.

– Vi er fast bestemt på å tilby de mest effektive og komplette løsningene, og bidra med verdifull markedsinnsikt som gjør våre kunder i stand til å ta riktige beslutninger, sier Kjartan Nielsen Friis, daglig leder i Visma Property Solutions.

Blant løsningene som Create Insight leverer, er leietakersøk, som siden 2015 er blitt brukt for å fylle opp ledige arealer av både gårdeiere og utleiemeglere. Sammenslåingen skal ifølge Visma Property Solutions gi muligheter til å berike søkeprosessen med flere nye dimensjoner.

Gårdeiere kan også være tett på leietakerne, ved å følge med på bemanningsendringer og økonomiske nøkkeltall. Flere banker bruker også løsningene til Create Insight for å risikovurdere, overvåke og stressteste sine utlån til eiendomsbransjen. I tillegg videreføres samarbeidet med Arealstatistikk.

– Vår oppgave er å bidra med verdifull innsikt i eiendomsmarkedet, som gir våre kunder drahjelp i et krevende marked. Vi vil fortsette å investere i innovasjon for å sikre at våre verktøy forblir i forkant av bransjetrender og våre kunders behov, og samtidig bidra til å forme fremtiden for eiendomsbransjen, sier Rune Zakariassen, gründer av Nordeca Insight Property.

Powered by Labrador CMS