EIENDOMSBRANSJENS MEKTIGSTE: Du kan nå være med på å stemme frem den du mener har størst makt i eiendomsmarkedet. I dag lanseres flere nye kandidater.
EIENDOMSBRANSJENS MEKTIGSTE: Du kan nå være med på å stemme frem den du mener har størst makt i eiendomsmarkedet. I dag lanseres flere nye kandidater.

Nye kandidater til Eiendomsbransjens mektigste

Her følger de ti neste kandidatene til kåringen Eiendomsbransjens mektigste.

Publisert Sist oppdatert

Sist fredag ble de ti første kandidatene til Eiendomsbransjens mektigste offentliggjort på Estate Nyheter.

Kandidatene er foreslått av juryen bak kåringen, som har bestått av Mona Ingebrigtsen, administrerende direktør i Oslo Areal, Erling Dokk Holm, førsteamanuensis ved Høyskolen Kristiania, Peter T. Malling sr., styreformann og gründer av Eiendomshuset Malling & Co, samt Thor Arne Brun, forlagsredaktør i Estate Media.

LES OGSÅ: Ble kåret til eiendomsbransjens mektigste – så mistet han jobben

I morgen blir de ti siste kandidatene presentert på Estate Nyheter, før det blir anledning til å stemme på hvem man mener fortjener tittelen som den mektigste i eiendom.

Dette er de ti neste kandidatene:

Leif O. HøeghLeif O. Höegh er leder av det familieeide eiendomsselskapet Höegh Eiendom, som utvikler, eier og forvalter eiendommer i Oslo sentrum og det sentrale østlandsområdet.

Selskapet har røtter tilbake til 1927, da Leif Höegh etablerte rederiet Leif Höegh & co, et rederi som på 1950-tallet vokste til å bli Norges nest største. Er dyktige til å snu politiske beslutninger.

Greit å vite: Eiendomsvirksomheten startet da rederiet på 1950-tallet bygget sitt hovedkontor i Parkveien 55 – og senere ervervet nabogårdene i samme kvartal

Ivar KotengIvar Koteng har ingen utdannelse, sier selv han jobber lite og har ikke tro på eksperter.

Like fullt står han som eier av 300.000 kvadratmeter næringseiendom og milliardverdier. Har uttalt at han ikke forstår begrepet «yield» og heller ikke kan stave det.

Er også styreleder i RBK, men må nå konstatere at tilskuerne og billettinntektene svikter.

Greit å vite: Står bak utsagnet «det er de dumme som gjør det best i eiendom»

Sissel LeireEier og styreleder i Kruse Smith. Samt styreleder i Bygg21, som er et samarbeid mellom bygg- og eiendomsnæringen og statlige myndigheter. Her er målet for samarbeidet å realisere bygg- og eiendomsnæringens potensiale innenfor produktivitet og bærekraft.

Beskrives som en person som har enorm «cred» i byutviklingskretser og blant arkitekter, og med høy integritet og karakter.

Greit å vite: Har utdannelse i den alternative behandlingsformen refleksologi.

Olav LineOlav Line har bekledt mange sentrale roller i eiendomsbransjen gjennom de siste 20 årene. Som sjef i Mustad Eiendom har Line fått ansvaret for å utvikle Lilleakerbyen, som nå strekker seg på begge sider av Lysakerelven.

Lysaker stasjon er blant landets største kommunikasjonsknutepunkt, og dermed sier det selv at Lilleakerbyen ligger midt i et smørøye. Beskrives som fremoverlent og god til å kombinere forretningsforståelse og samfunnsansvar.

Greit å vite: Står med én fot i Oslo og én i Bærum.

Olav LøvstadBak enhver vellykket eiendomsutvikler står det gjerne en bank. I mange tilfeller er det DNB, hvor Olav Løvstad er leder for Seksjon Eiendom & Entreprenør. DNB er landets største bank, og dermed har Løvstad en sentral rolle når det kommer til hvem som skal få støtte til eiendomsprosjekter.

Selv er han ikke noe glad i uttrykket markedsmakt, men det er liten tvil om at Olav Løvstad er sentral i hovedstadens utvikling.

Greit å vite: Ble overkjørt av et godstog i 1994, men reiste seg og kom knallsterkt tilbake.

Foto: CF Wesenberg/Kolonihaven
Foto: CF Wesenberg/Kolonihaven

Hanna Elise MarcussenHanna Elise Marcussen er byråd for byutvikling i Oslo kommune, og styrer de facto byutviklingen i Oslo. Hun representerer Miljøpartiet de Grønne og er ansvarlig for program bilfritt byliv.

Blant merkesakene er å gjøre sentrum innenfor Ring 1 fri for privatbiler, redusere antall P-plasser, innføring av rushtidsavgift, økt kapasitet av kollektivnettet og motstand mot utbygging av E18. Beskrives som en person som utvikler byen der den til nå har hatt for store svakheter.

Greit å vite: Er ikke redd for å gå i krigen for det hun brenner for, og har da også gjennomført førstegangstjeneste med befalskurs.

Harald Vaagaasar NikolaisenHarald Vaagaasar Nikolaisen er administrerende direktør i Statsbygg, som er en statlig forvaltningsbedrift med oppgave å sette i verk regjeringens bygge- og eiendomspolitikk.

Statsbygg-sjefen har 883 ansatte under seg og bedriften forvalter 2,9 millioner kvadratmeter eiendom.

Bygger mye nytt, men har uttalt at det mest miljøvennlige er å utnytte arealene vi allerede har og heller bygge om eller bygge til eksisterende bygg.

Greit å vite: Er ansvarlig for det nye regjeringskvartalet.

Odd ReitanDagligvaregründer som har pløyet overskuddet ned i tusenvis av kvadratmeter med næringseiendom. Har i mange år hatt stor innflytelse i Trondheim.

Og etter substansielle oppkjøp i sentrum er han blitt en person som også har politisk makt. Den bruker han både med tanke på hva han sier er til beste for byen – og hva som er bra for han rent økonomisk.

Greit å vite: Var i sin tid medlem av dansebandet Four Jets, hvor han spilte tangent.

Christian RingnesOldebarn av Ellef Ringnes, som sammen med broren Amund startet Ringnes Bryggeri i 1877.

Siden 1984 har han vært en aktiv eiendomsinvestor og er i dag største eier og administrerende direktør i Eiendomsspar og Victoria Eiendom.

I 2001 kjøpte Ringnes den forfalne Ekebergrestauranten i Oslo, pusset den opp og åpnet restauranten på nytt påsken 2005. I 2003 åpnet han i Oslo sentrum også verdens eneste miniflaskemuseum.

Greit å vite: Er god til å spå utviklingen i eiendomsmarkedet.

Salman SaeedVar med på å bygge opp selskapet Bonum Utvikling, men hoppet over til WeWork, hvor han sammen med Henrik Taubøll har ansvaret for WeWorks nord-europeiske eiendomsavdeling.

Var med på å starte Ung i Næringseiendom i 2014, som han fremdeles er leder for. Er også styremedlem i Norsk Eiendom.

Greit å vite: Har tidligere figurert på «10 på vei opp»-rangeringer i regi av Estate Media.

Powered by Labrador CMS