REDEGJØR FOR KOMPENSASJONSORDNINGEN: Wiersholm-advokat Tom Rune Lian.
REDEGJØR FOR KOMPENSASJONSORDNINGEN: Wiersholm-advokat Tom Rune Lian.

Slik fungerer Statens kompensasjonsordning (+)

Regjeringen presenterte i går kveld forskrift for kompensasjonsordning for næringslivet. Advokatfirmaet Wiersholm oppsummerer her hovedtrekkene i ordningen.

Publisert Sist oppdatert

Regjeringen vedtok fredag (17. april 2020) den endelige kompensasjonsordningen for næringslivet (forskrift til utfylling og gjennomføring av lov 17. april 2020 nr. 23 om midlertidig tilskuddsordning for foretak med stort omsetningsfall). Regjeringen fikk godkjent ordningen i ESA fredag ettermiddag etter det Finansministeren pekte på som “krevende” diskusjoner.

Ved lansering av ordningen kom det blant annet frem at store konserner maksimalt vil få dekket 80 millioner kroner i måneden, at omsetningsleie ikke blir medregnet blant de faste uunngåelige kostnadene som dekkes av ordningen og at omsetningssvikten må være minst 20 prosent. Søknadsfristen er 30. juni for kostnader som påløper for mars måned. For april og mai måned 2020 må omsetningssvikten være minst 30 prosent.

All informasjon om utbetalingene vil være offentlig tilgjengelig og søkbare. Over 100 000 bedrifter ventes å ta i bruk ordningen. Søknadsportalen er tilgjengelig på www.kompensasjonsordning.no.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 399 pr mnd.
Faktureres kun årlig.
Bestill her

2-5 brukere*
NOK 1 197 pr mnd. / 239 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

6-10 brukere*
NOK 1 999 pr mnd. / 199 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

11-20 brukere*
NOK 2 999 pr mnd. / 149 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

21-50 brukere*
NOK 3 999 pr mnd. / 79 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.