STANG UT: Eiendomsinvestoren mener han ble lurt, men Borgarting lagmannsrett har ikke latt seg overbevise av mannens forklaring.
STANG UT: Eiendomsinvestoren mener han ble lurt, men Borgarting lagmannsrett har ikke latt seg overbevise av mannens forklaring.

Investor krever erstatning etter å ha kjøpt “verdiløse eiendommer” (+)

Men etter to rettsrunder står eiendomsinvestoren tilbake med enda større tap.

Publisert Sist oppdatert

I 2011 ble det lansert storstilte bolig- og hytteplaner i Iveland kommune, beliggende fem mil utenfor Kristiansand. Byggeprosjektet hadde i sin tid et budsjett på 150 millioner kroner. Nordea og Sparebank1 Oslo Akershus lånte ut til sammen 28 millioner kroner fordelt på 14 lån til kjøp av hyttetomter.

Men pengene gikk til alt annet enn hytte- og boligutbygging. I 2017 ble de to mest fremskutte aktørene i prosjektet – grunneieren og en advokat som opptrådte som oppgjørsmegler, dømt til henholdsvis fire og tre og et halvt års fengsel for bankbedragerier. I henhold til dommen ble grunneieren dømt til inndragning av 25 millioner kroner.

LES OGSÅ: Nærmere 100 boligkjøpere til sak mot Axer Bolig (+)

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 449,- pr mnd.
Faktureres kun årlig.

Bestill her

2 brukere*
NOK 798,- pr mnd. / 399 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

3 brukere*
NOK 1 047,- pr mnd. / 349 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

Ønsker dere flere enn 3 brukere?Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.