ENERGI: Adrian Bergem (Sunday Power), Svein Olav Munkeby (NTE), Jonas Ibsen Brynildsrud (Sunday Power) og Einar Sunde (Sunday Power).

NTE kjøper Sunday Powers solcelledatter – og sikrer fortsatt utvikling

Er en av Nordens største transaksjoner innen solenergi.

Publisert Sist oppdatert

Solcelleselskapet Sunday Power og energikonsernet NTE har inngått avtale om finansiering av solcelleanlegg på næringsbygg for 30 megawatt – tilsvarende et solcelleareal på 21 fotballbaner. Samarbeidet gjør dem til en av de største aktørene innenfor solenergi i Norden ifølge en pressemelding.

Energikonsernet NTE har over 100 års erfaring fra produksjon av fornybar energi og hadde i 2023 en omsetning på 5,3 milliarder kroner. Nå går de inn som eier av Sunday Powers eksisterende og fremtidige solcelleanlegg.

– Dette er en milepæl for oss. Avtalen innebærer at vi har et produkt og en løsning som markedet verdsetter og at vi er sikret solid finansiering til å fortsette å utvikle solcelleanlegg på store næringsbygg, sier administrerende direktør Jonas Ibsen Brynildsrud i Sunday Power.

Avtalen om finansiering av solcelleanleggene er en av Nordens største transaksjoner innen solenergi. Den innebærer at Sunday Power selger datterselskapet Sunday Generation til NTE. Sunday Power skal fortsatt ha ansvaret for drift, vedlikehold, forvaltning og kundekontakt.

Et enormt potensial

Konserndirektør Svein Olav Munkeby i NTE er ikke i tvil om at flere må produsere energi ved hjelp av solceller de neste årene om vi skal nå målet om å bli klimanøytrale. Derfor blir solenergi en viktig del av NTEs satsing fremover. Han hevder solenergi har et enormt potensial.

– Sunday Power har imponert oss med sin løsning for næringsbygg. Vi er svært fornøyde med å integrere mer sol inn i vår portefølje og inngå et langsiktig partnerskap med et selskap i sterk vekst. Å installere solcellepaneler på store tak på næringsbygg er en rask og effektiv måte å bygge ut fornybar energi på. Avtalen er et tydelig skritt mot Norges klare mål om 8 TWh fra solenergi i 2030, påpeker han.

Brynildsrud sier dessuten at tidspunktet er heldig både for begge parter.

– Hittil i år har vi allerede installert like mye som i hele 2023, og vi har en lang pipeline med takanlegg som er under utvikling. Med NTE i ryggen skalerer vi nå opp og bygger en stor portefølje, avslutter Brynildsrud.

Arctic Securities var finansiell rådgiver og Thommessen juridisk rådgiver for Sunday Power. Sands Advokatfirma var juridisk rådgiver for NTE.

Powered by Labrador CMS