20 ETASJER: Foreslått bebyggelse er hovedsakelig i 5-7 etasjer, men inkluderer også tårn med 6 næringsetasjer og 14 boligetasjer.
20 ETASJER: Foreslått bebyggelse er hovedsakelig i 5-7 etasjer, men inkluderer også tårn med 6 næringsetasjer og 14 boligetasjer.

Norwegians hovedkontor skal rives. Kjos og Kise vil bygge 300 boliger

Leiekontrakten med Norwegian løper i 10 år til, men etterpå vil Bjørn Kjos og hans forretningspartner Bjørn Kise rive bygget og oppføre 300 boliger samt kontorarealer.

Publisert Sist oppdatert

I 2010 skrev Estate Nyheter at HBK Invest, som Norwegian-gründer Bjørn Kjos og hans barn eier sammen med sin mangeårige forretningspartner Bjørn Kise og hans famiie, hadde kjøpt Oksenøyveien 3 for 175 millioner kroner av Norwegian Property. Samtidig hadde HKB Invest inngått en leieavtale med Norwegian, som dermed flyttet inn i erkerivalen SAS sine gamle lokaler på Fornebu.

Inspirasjonsbilde for mulig bebyggelse som er vedlagt mulighetsstudien.
Inspirasjonsbilde for mulig bebyggelse som er vedlagt mulighetsstudien.

Nå har Hille Melbye Arkitekter bestilt oppstartsmøte hos Plan-og bygningsetaten i Bærum kommune for eiendommen. Av henvendelsen fremgår det at Fornebu Næringseiendom ANS ønsker å rive den eksisterende bebyggelsen, og oppføre en ny med ca. 300 leiligheter samt næringsbebyggelse på 15.800 kvadratmeter – tilsvarende 500-600 arbeidsplasser «hvis mesteparten er kontorer».

Foreslått bebyggelse er hovedsakelig i 5-7 etasjer, men inkluderer også tårn med 6 næringsetasjer og 14 boligetasjer.

– Dette er et langsiktig løp. Eiendommen er leid ut til Norwegian i sin helhet i 10 år til, så får vi se hva som kan gjøres med eiendommen etterpå, sier Bjørn Kise til Estate Nyheter.

Han var med på å bygge opp Norwegian fra starten, og valgte å gå av som styreleder i flyselskapet i 2019.

Planen er ikke i tråd med tomtens formål i kommuneplanen, ettersom den er avsatt til næring. Planinitiativet viser en ytterligere forlengelse av veitunnelen Teleplanlokket enn det som er vist i planprogrammet.

I en e-post til arkitektselskapet skriver Bærum kommune at innsendte forslag «er i strid med flere overordnede rammer», og at en ordinær detaljreguleringsprosess vil kreve flere avklaringer.

Hille Melbye Arkitekter vil nå revidere planinitiativet, slik at det sammenfaller bedre med gjeldende overordnede planer.

Powered by Labrador CMS